EURO 2020

Srbima igra teorija, Slovenci ispali, a BiH čeka pakao dodatnih kvalifikacija

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je sinoć pobijedila Slovačku 3:1 na Rujevici i tako osigurala plasman na Europsko prvenstvo kao pobjednik skupine.

Hrvatska će gotovo sigurno biti u drugoj jakosnoj skupini u ždrijebu koji će se 30. studenoga održati u Bukureštu i trenutačno je jedina reprezentacija iz regije koja je osigurala plasman na Euro. Sve ostale reprezentacije su ili ispale ili imaju još samo teoretske izglede, a većina će igrati dodatne kvalifikacije.

Rezultati by SofaScore

Slovenija je sinoć pobijedila Latviju 1:0, ali joj ta pobjeda ništa ne znači budući da je Austrija pobijedila Sjevernu Makedoniju i tako Slovence izbacila iz svih kombinacija. Momčad Matjaža Keka nema nikakve šanse upasti u dodatne kvalifikacije i za nju su ove kvalifikacije završene. Mora odigrati još samo nebitnu utakmicu u Poljskoj u zadnjem kolu.

Srbija ima još teoretske šanse plasirati se na Euro kroz glavne kvalifikacije, ali za to joj danas treba čudo u Luksemburgu. Portugal ima bod više od Srbije i za Euro će mu biti dovoljna pobjeda protiv slabašnog Luksemburga. Može i izgubiti, ali u tom slučaju Srbija ne smije pobijediti Ukrajinu u Beogradu.

Rezultati by SofaScore

No, Srbima ostaju dodatne kvalifikacije koje su osigurali osvajanjem svoje skupine Lige nacija. Dodatne kvalifikacije igraju se od 26. do 31. ožujka. Srbija već zna protivnika u polufinalu dodatnih kvalifikacija, a to će biti vrlo jaka Norveška i to u gostima. U drugom paru skupine C Lige nacija Škotska će igrati kod kuće, ali još ne zna protiv koga. U kombinacijama su Bugarska, Izrael, Sjeverna Irska, Rumunjska i Mađarska. Domaćin finalne utakmice svih skupina odredit će se u ždrijebu 22. studenoga.

U istoj situaciji je i Bosna i Hercegovina, s tim da momčad Roberta Prosinečkog više ne može proći kroz glavne kvalifikacije. BiH je također osigurala dodatne kvalifikacije druge skupine B Lige nacija i jedino što zna jest da će polufinale igrati kod kuće, ali protivnika će saznati tek kad završe glavne kvalifikacije. Naši susjedi sigurno ne mogu igrati protiv Danske koja se još može plasirati na Euro, ali nikako ne mogu igrati s BiH jer bi Danska bila rangirana odmah iz BiH, a BiH čeka slabije rangiranog protivnika. No, ove dvije reprezentacije teoretski bi se mogle naći u finalu doigravanja skupine C.

Poznati su svi sudionici dodatnih kvalifikacija najslabije skupine D Lige nacija. Gruzija će igrati kod kuće protiv Bjelorusije, a Sjeverna Makedonija kod kuće protiv Kosova. Pobjednici 31. ožujka igraju na još neodređenoj lokaciji, ali u svakom slučaju u jednoj od te četiri zemlje.

Crna Gora i Albanija su odavno izgubile sve izglede za sudjelovanje u dodatnim kvalifikacijama

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.