Srbin "iscijedio" Liverpool: Za svaki nastup uzeo je po 400.000 eura

Foto: EPA-EFE

LAZAR MARKOVIĆ fascinirao je Engleze. U Liverpool je stigao 2014., uspio odigrati za Redse 34 utakmice pa je izračunato da je svaki njegov nastup, u odnosu na uloženi novac, vrijedio oko 400 tisuća eura po utakmici.

Dio plaća dobivao je od klubova u kojima je bio na posudbi, no Liverpool je ovu investiciju posve promašio. U Liverpoolu je dosad zaradio više od 13 milijuna eura.

Srpskom ofenzivcu su tek 24 godine, sada je prešao na posudbu u Fulham nakon koje može birati gdje će igrati. Liverpool njegov ugovor sigurno neće produžiti. U karijeri je igrao za Partizan, Benficu, Fenerbahče, Sporting Lisabon, Hull City i Anderlecht, no nigdje nije ostavio dublji trag.

Liverpool ga je prije pet godina platio Benfici 25 milijuna eura, a u engleskom klubu ističu kako je riječ o velikom profesionalcu koji je svojim ponašanjem postao uzor mladim igračima dok je trenirao s njima. 

Svoju zadnju utakmicu za Liverpool odigrao je u svibnju 2015. dok je Redse vodio Brendan Rodgers.

"Toliko su me platili... Pa morali su onda vjerovati više u moje mogućnosti. I Liverpool i trener. Morao sam više igrati", požalio se prošle godine Marković kojeg su dok je igrao u Benfici uspoređivali s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Srpski vratar Vladimir Stojković opisao je Markovića kao najtalentiranijeg srpskog nogometaša u posljednjih deset godina, Jorge Jesus koji ga je vodio u Benfici opisao ga je kao nezaustavljivog majstora s loptom, a nekadašnji suigrač Nemanja Matić kao ogroman potencijal i jednog od najboljih ofenzivaca svijeta u budućnosti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.