Srebrić najavio mogućnost licitacije i otkupa medalje

Foto: Pixsell

AUKCIJSKA prodaja brončane medalje hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj prije 20 godina istodobno i zabavlja i rastužuje javnost.

Početna cijena ponuđenog odličja, čiji je trenutačni vlasnik njemačka agencijska kuća Agon Sports World, iznosi sedam i pol tisuća eura. 

Autentičnost kovane znamenitosti potvrdio je, prema saznanjima Jutarnjeg lista, najveći svjetski ekspert za pitanja Fifinih memorabilija Wolfgang Fuhr.

Povijesnu brončanu medalju -  koja nije iz kolekcije koju je dobio Hrvatski nogometni savez, nego iz kontingenta 10 dodatnih medalja - anonimno prodaje jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na području nogometnih memorabilija, a prije 10 godina otkupio ju je od nepoznatog FIFA-inog dužnosnika.

Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, najavio je kako bi hrvatska kuća nogometa 7. i 8. prosinca mogla licitirati za brončanu medalju.

"S moje pozicije savjetnika teško mi je decidirano odgovoriti, ali odlučit ćemo unutar naše kuće. Međutim, nipošto ne otklanjam mogućnost da se upustimo u licitaciju i otkup medalje", potvrdio je Zorislav Srebrić za Slobodnu Dalmaciju.

Nekadašnji glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza istaknuo je da svoju francusku broncu čuva u svojem domu, kao i da nema ideju o tome tko prodaje medalju. 

"Uvjeren sam da će se ova priča za koji dan rasplesti tako da će se utvrditi sve pojedinosti tko je i kako stavio medalju na aukciju. Ne vjerujem da će sve ostati anonimno", zaključio je Zorislav Srebrić dva tjedna prije aukcije u njemačkom gradu Kasselu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.