Esport

Sreća pomazila Perkza, evo protiv koga će igrati na početku svjetskog prvenstva

Foto: Riot Games

IZVUČENE su grupe za svjetsko prvenstvo u League of Legendsu koje se održava diljem Europe tijekom listopada i studenog. G2 Esports, za koji nastupa Hrvat Luka "Perkz" Perković, imao je sreće u ždrijebu i trebao bi bez većih problema proći skupinu, iako se na međunarodnim natjecanjima najviše muči upravo u toj fazi. 

>Nevjerojatan podatak povodom 10. rođendana League of Legendsa

>Kako su me na gaming spektaklu u Ateni čuvali prijatelji Bad Blue Boysa

G2 Esports, korejski Griffin i američki Cloud9 smješteni su u grupu A na nadolazećem svjetskom prvenstvu u LoL-u. Time su kraljevi Europe izbjegli neugodne aktualne svjetske prvake Invictus Gaming te legendarni SK Telecom T1 koji se tri puta kitio naslovom prvaka svijeta. 

Invictus Gaming nije u toliko sjajnoj formi kao prošle godine, ali na velikom natjecanju uvijek će biti opasan. Slično vrijedi i za SKT T1 koji je u doigravanju u Južnoj Koreji pokazao sjajnu igru i dolazi u Europu po trofej koji je već tri puta osvajao. U grupnoj fazi G2 Esports neće morati igrati ni protiv GAM Esportsa, ranije poznatih kao GIGABYTE Marines, koji su u skupini B, a već su Perkzu i društvu znali stvarati probleme na međunarodnim turnirima.

Drugi europski predstavnik upao je u skupinu smrti. Fnatic će igrati sa SKT T1 te kineskim Royal Never Give Up, još jednom sjajnom ekipom s pedigreom i izvrsnim pojedincima. Osim G2 Esportsa sreća je pomazila i američki Team Liquid koji je u skupini D s ahq e-Sports Clubom i Invictus Gamingom, koji su već pobjeđivali na Mid-Season Invitationalu. 

Četvrtu ekipu u svakoj skupini doznat ćemo nakon što završi play-in faza svjetskog prvenstva koja će trajati od 2. do 8. listopada. Američki Clutch Gaming i europski Splyce trebali bi biti među ekipama koje će proći u glavnu fazu natjecanja, ali nemoguće je predvidjeti što će se dogoditi u tim svojevrsnim dodatnim kvalifikacijama. Ono što znamo je da će te ekipe biti vrlo opasne jer će kada počne završnica prvenstva već biti u natjecateljskoj formi i imat će više mečeva u rukama na pozornici od onih koji su osigurali grupnu fazu. 

Svjetsko prvenstvo je uvijek poseban turnir i jako ime i dobra forma u nacionalnom prvenstvu ne moraju značiti puno. Najava iz G2 Esportsa je da ćemo ih ondje vidjeti na vrhuncu forme. Bude li to doista tako, bit će jedni od favorita za osvajanje naslova prvaka svijeta, ali taj posao neće biti nimalo lagan. Finale je na rasporedu u Parizu 10. studenog. Bilo bi sjajno da jedna europska ekipa na domaćem terenu, ondje gdje je sve počelo, prestižnu titulu vrati kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.