Srednjoškolac je najmlađi hrvatski paraolimpijac u povijesti: "Idem u Pjongčang učiti od najboljih"

Foto: Hina

MLADI 16-godišnji Lovro Dokić postao je najmlađi hrvatski sportaš koji se plasirao na paraolimpijske igre.

Dokić će u korejskom Pjongčangu nastupiti u alpskom skijanju u konkurenciji stojećih skijaša.

"Biti najmlađi skijaš zvuči odlično, ali vjerujte mi, nije nimalo lako pokazati svoje vještine u najbrojnijoj kategoriji. Oni imaju prednost u iskustvu, a upravo radi toga ja idem u Pjongčang - učiti od najboljih," kazao je Dokić.

Lovro je još srednjoškolac, ali svejedno nalazi vremena kako bi uskladio natjecanja, treninge i školske obaveze.

"Ujutro imam trening na Sljemenu, nakon toga me moji pokupe na Mihaljevcu, u autu se presvučem na putu do škole. S obzirom na to da sam medijski tehničar, nakon škole većinom imam snimanja tako da doma lagano postajem gost," dodao je.

Jedno vrijeme je trenirao i plivanje i skijanje, a zanimljivo mladi paraolimpijac se bavi i medijskom produkcijom, snimanjem i fotografijom. Čak je glumio je u čak dva kratkometražna filma.

"Uspijevam organizirati svoje školske obaveze i natjecanja samo uz veliku podršku svoje škole, razreda i razrednice koji me maksimalno podržavaju i pomažu mi da popunim sve školske rupe," kazao je otkrivši tko mu je uzor: "Moj najveći uzor je definitivno naš najbolji paraolimpijac Dino Sokolović, koji je postigao, a i dalje postiže vrhunske rezultate. Velika mi je čast što ja ovako mlad putujem s njim na Zimske paraolimpijski igre."


 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.