Srna: Ako Modrić ne bude igrao, cijela Italija će biti sretna

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija odrađuje zadnje pripreme uoči utakmice s Italijom u trećem kolu skupine B Europskog prvenstva. Momčad izbornika Zlatka Dalića u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu mora pobijediti Talijane kako bi osigurala plasman u osminu finala.

Neriješeni rezultat gura je na treće mjesto, odnosno u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Bivši kapetan Hrvatske, a danas sportski direktor Šahtara Darijo Srna (42) najavio je utakmicu s Italijom za Sky Sport.

"Bit će to teška utakmica za obje reprezentacije. Dobro smo igrali protiv Italije u zadnjih 10-15 godina, rezultati nam idu u prilog. Plus je što Hrvatska mora pobijediti, dok Italija može proći i s neriješenim rezultatom.

Hrvatska voli ovakve utakmice, ima momčad s iskustvom i karakterom. Gledao sam Italiju protiv Španjolske i primijetio probleme. Utakmica s Hrvatskom bit će 50-50", rekao je Srna, koji je za Hrvatsku upisao 134 nastupa i 22 pogotka.

"Ako Modrić neće igrati, cijela Italija će biti sretna jer je on kapetan i vođa"

Medijima kruže brojne spekulacije o sastavu koji će Dalić poslati na Talijane. Novinari Sky Sporta pitali su Srnu o nastupu Luke Modrića (38). "Ako Modrić neće igrati, cijela Italija će biti sretna jer je on kapetan i vođa. S obzirom na to da ima 39 godina, normalno je da je u padu poput Marcela Brozovića i Ivana Perišića.

Mi smo mala zemlja, imamo samo četiri milijuna stanovnika i nezamislivo je da možemo ponavljati rezultate na svjetskim i europskim prvenstvima ili uvijek stvarati prvake", poručio je Srna, koji očekuje da će Hrvatska od prve minute krenuti po pobjedu nad Talijanima.

"Dalić u ovoj utakmici neće pogriješiti. Ima veliko iskustvo i znanje o ovoj momčadi jer ju je godinama vodio uz izvrsne rezultate. Utakmicu će započeti najboljih 11 koje će imati na raspolaganju", uvjeren je Srna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.