Srna mobilizira momčad: Šahtar zna kako prevladati krizu!

PRVI poraz Šahtara u prvenstvu još od kolovoza unio je mali nemir među igrače ukrajinskog Šahtara uoči prve četvrtfinalne utakmice Kupa Uefa. 1:0 slavio je Metalurg u Zaporožiju, a Dinamo Kijev neokrznut je izašao iz susreta s Metalurgom iz Donjecka i povećao svoju prednost nad Šahtarom na velikih 15 bodova.

Darijo Srna, kapetan Rudara, bio je najtraženije medijsko lice uoči dolaska Marseillea. Dan uoči susreta, najprije je s trenerom Lucescuom odradio press konferenciju, a potom dao i intervju Uefi. Počeo je s neugodnim porazom u domaćem prvenstvu.

"Nismo bili spremni. Primili smo rani gol i raspali se. Uvijek imamo problema u domaćoj ligi nakon internacionalnih obveza, to je tako već šest godina koliko sam u Donjecku. Naravno da smo nezadovoljni, no sada smo fokusirani na sljedeću utakmicu. Siguran sam da ćemo ispraviti greške i odigrati puno bolje u četvrtak. Imamo puno samopouzdanja", rekao je u uvodu Srna dodavši:

"Imamo jak karakter i to je razlog zašto uvijek prevladamo krizu. Siguran sam da ćemo nastaviti igrati dobar nogomet i da ćemo na koncu završiti drugi u prvenstvu."

"Marseille juriša na naslov francuskog prvaka"

Hrvatski reprezentativac smatra da je Marseille jedna od najjačih momčadi Europe koja juriša na naslov francuskog prvaka.

"Marseille je jedan od najneugodnijih protivnika u Europe. Drugi su u francuskoj ligi sa samo bodom zaostatka iza Lyona. Smatram da su jača momčad od PSG-a s kojim igraju Kijevljani. Uz naš ogled, drugi najjači par je HSV i Manchester City. Svaka od ovih momčadi može osvojiti naslov."

Srna nije htio izdvojiti niti jednog Marseilleovog igrača jer smatra da je bitno fokusirati se na vlastitu igru.

"Bitno je ne primiti gol. Smatram da će navijači biti zadovoljni jer obje momčadi igraju otvoren nogomet. Oni su vrlo pametna ekipa. Siguran sam da ćemo mi zabiti gol, a najbitnije je da se obranimo. Male greške mogle bi nas skupo koštati."

"Dobro je da Brandao ne igra"

Brandao je donedavno bio član Srnine momčadi, a sudbina ga je odvela baš u redove današnjeg protivnika. No, na sreću Rudara, Brazilac večeras nema pravo nastupa.

"Razgovarao sam s njim, on je sada igrač Marseillea. Naravno da ne želi otkriti detalje o svojoj novom momčadi. Naravno da je pozitivno za nas da on ne igra. Šahtaru je bio jedan od ključnih igrača, no mi ćemo biti koncentrirani isključivo na našu igru."

M.P.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.