Europsko prvenstvo

Srpkinje sretne zbog Hrvatica: Balkanski su izašle i borile se

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija protiv Srbije zatvara prvi krug Europskog prvenstva u Danskoj. Senzacionalne pobjede protiv Mađarske i Nizozemske dovele su Hrvatsku u situaciju da se u posljednjem kolu bori za prvo mjesto u skupini.

U slučaju poraza u drugi krug će prenijeti dva boda, a u slučaju pobjede četiri boda. Kod Srbije je situacija puno zamršenija jer pobjedom mogu prenijeti i četiri boda, a poraz ih može odvesti kući. Ipak, Srpkinje ovise i o raspletu drugog susreta u skupini između Mađarske i Nizozemske.

Hrvatska je jedan klub pojačan s Ježić i Mičijević

Srbija je na startu svladala Nizozemsku nakon što je gubila s ogromnih sedam razlike, a u drugom kolu je samo 18 sati kasnije izgubila s 12 pogodaka razlike od Mađarske. Podsjetimo, u prvom im se susretu ozlijedila najbolja igračica Andrea Lekić.

"Govorili su svi da je Hrvatska autsajder, a ja sam govorio da nije. To je odlično ukomponirana ekipa, Šoštarić je dugo s njima, to je sve jedan klub, pojačan s Katarinom Ježić i Ćamilom Mičijević. Jako su borbene", kazao je izbornik Srbije Ljubomir Obradović koji je na čelu reprezentacije od 2017. godine.

I bez Lekić Srbija je jaka reprezentacija, a jedna od njenih najboljih igračica je srednja vanjska Kristina Liščević koja nastupa za rumunjsku Valceu.

Hrvatska ima kvalitetu i ogromno srce

"Hrvatska je apsolutni hit, pokazale su fantastičnu igru. Došle su s drugom momčadi, kako kažu, i dokazale da imaju kvalitetu. Balkanski su izašle i borile se, isplatila im se svaka kapljica znoja. Djevojke su jako dobre, sretna sam zbog njih, poznajemo se", kazala je Liščević koja je u prva dva susreta ispucala 12 lopti za tek tri pogotka.

Pred ludo posljednje kolo Liščević smatra kako je Srbija favorit protiv Hrvatske.

"Sve je moguće u posljednjoj utakmici, može svega biti. Možemo proći dalje s četiri boda, možemo ispasti ili proći s porazom. Hrvatska ima kvalitetu i ogromno srce, ali ima ga i Srbija. Mislim da smo mi favoriti, a mislim da bi tako i one rekle", zaključila je srpska srednja vanjska.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.