NOGOMET

Srpska legenda: Htio sam ubiti Jarnija

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI srpski nogometaš Albert Nađ u karijeri je igrao s najboljim hrvatskim lijevom bekom Robertom Jarnijem. 

Nađ je u intervjuu za Mondo.rs uvrstio Jarnija u svojih najboljih 11 svih vremena.

"U životu nisam sreo igrača s tako ubitačnim centaršutom iz punog trka. Uvijek sam se pitao kako je moguće da iz svake pozicije uputi loptu koja te pogodi 'u trepavicu'. Bili smo cimeri na putovanjima, a jednom sam ga pitao gdje je naučio tako centrirati. Rekao je da je sve stvar vježbe i napornog rada na treninzima. Spomenuo mi je ime trenera u Hajduku koji mu je otkrio tajne vrhunskog centaršuta, ali sam zaboravio ime. Ostajali su po dva sata poslije treninga, ovaj mu je samo gurao loptu u prostor, a Robert bi centrirao do besvijesti. Nije ni čudo što je taj element igre doveo do savršenstva", rekao je Nađ o Jarniju.

Srbin se prisjetio dvoboja u Zagrebu 1999. godine između Hrvatske i Jugoslavije (2:2).

U toj utakmici dogodio se veliki incident na terenu. Jarnija je nakon verbalnog sukoba Zoran Mirković uhvatio za nezgodno mjesto i dobio direktan crveni karton.

"S Mirkovićem sam igrao toliko godina u reprezentaciji. U tom trenutku, na tako važnoj utakmici punoj naboja, da sam mogao, likvidirao bi Jarnija. Rekao sam mu to i na aerodromu kada smo se sreli na putu za Španjolsku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.