HNL

Srpski napadač je efikasniji i od Čolaka, za gol mu treba sat vremena

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

OGNJEN Mudrinski, napadač Gorice, započeo je novu sezonu na nevjerojatan način. 

Gorica je u prvom kolu gostovala u Varaždinu. Srpski napadač ušao je pri rezultatu 1:1 u 73. minuti, a trebalo mu je samo sedam minuta da zabije za vodstvo. Do kraja utakmice zabio je još jedan gol i pomogao Gorici da ode s velikom (5:1) pobjedom. 

U drugom kolu Gorica je gostovala u Koprivnici kod Slaven Belupa. Mudrinski je ušao u 58. minuti pri rezultatu 1:0 za Slaven, a u posljednjih pet minuta je postigao dva pogotka i donio Gorici sva tri boda i stopostotan start u prvenstvo. 

Trenutno najbolji strijelac lige je ubilježio jedan od najboljih golgeterskih početaka u posljednjih nekoliko godina.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Koliko je Mudrinski efikasan, govori i sljedeći podatak. 

U Goricu je stigao prošle zime i u većem dijelu susreta je ulazio kao zamjena. Lani je uspio zabiti četiri gola, a sva četiri su donijela Gorici barem jedan bod. 

Četiri postignuta gola u ovoj sezoni donijela su Gorici pet bodova, a samo je jedan njegov gol u HNL-u bio nebitan u bodovno-rezultatskom smislu (protiv Varaždina za 5:1). Tako je u dosadašnjoj HNL karijeri Mudrinski donio Gorici čak deset bodova, što ga stavlja na prvo mjesto kada je riječ o najboljim jokerima s klupe.

Prošlu sezonu su Caktaš, Čolak i Marić okončali s 20 golova, ali je Rijekin Čolak ponio titulu najboljeg strijelca zbog najmanje odigranih minuta. Kada se usporede golgeterski učinci njega i Mudrinskog, rezultati su prilično zapanjujući.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ovakav start sezone je anomalija zbog nevjerojatnog starta i malog broja utakmica, ali Mudrinski je i kroz prošlu sezonu bio na 116 minuta po golu, što je bolji "tempo" od najefikasnijih igrača u ligi. 

Njegova sposobnost da preokrene utakmicu je nešto što za Goricu može napraviti razliku, a možda mu donijeti i značajniju minutažu koja bi mu omogućila mnogo zvučniju i bogatiju sezonu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.