SMRT RADOMIRA ANTIĆA

Srpski i španjolski mediji opraštaju se od Antića: "Otišao je Barcelonin spasitelj"

Foto: EPA

RANIJE danas iz Španjolske je stigla vijest da je u 71. godini umro Radomir Antić, bivši izbornik Srbije te jedini čovjek koji je u karijeri trenirao Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelonu. 

Vijest je potresla nogometni svijet, a posebno se to očituje kroz reakcije medija u Srbiji i Španjolskoj koji svjedoče tome da je Antić u te dvije zemlje bio smatran istinskom legendom. 

Posveta iz Madrida

Marca na naslovnici ima vijest o Antićevoj smrti, ali i podulji tekst o tome što je on značio za La Ligu i španjolski nogomet.

"Radomir Antić bio je istinski nogometni profesionalac. Bio je igrač, klupski trener, izbornik i komentator. Nije bio predsjednik kluba samo zato što nije htio biti", piše novinar Marce Jose Luis Hurtado pa dodaje:

"Nakon trenerske karijere postao je stručni komentator i svi su ga voljeli jer je uvijek govorio sve što je mislio. Zbogom, gospodine Nogomet", poentira novinar Marce. 

Spasio Barcelonu od debakla

Katalonski Sport i Mundo Deportivo također prenose vijest uz posvetu srpskom stručnjaku.

"Antić je u Barcelonu stigao 2003. kada je naš klub bio u opasnosti da prvi put u svojoj povijesti ne izbori europska natjecanja u sljedećoj sezoni. Pod vodstvom sjajnog Srbina smo osigurali ulazak u Kup UEFA i izbjegli debakl", pišu oba medija. 

Srpski mediji Kurir, Blic, Telegraf i ostali svi na naslovnicama kao udarnu vijest prenose vijest o Antićevoj smrti, a ispod možete pogledati naslovnicu sportske rubrike Kurira koja je slika gotovo svake sportske rubrike u Srbiji u ovom trenutku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.