LUKA JOVIĆ

Srpski izbornik: Logično je da sam isključio Jovića

Foto: EPA-EFE

LUKA JOVIĆ ponovno nije pozvan u reprezentaciju Srbije, izbornik Ljubiša Tumbaković nastavlja ga ignorirati zbog toga što je u rujnu, kako smatra Tumbaković, lagao oko ozljede.

Napustio je kamp reprezentacije zbog bolova, da bi četiri dana kasnije zaigrao za Real Madrid protiv Levantea pa je srpski šef stručnog stožera to shvatio kao sabotiranje reprezentacije.

Zato Jovića nema na popisu za Litvu i Paragvaj.

"Kriteriji profesionalnog nogometaša moraju se znati, također i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je to dio mog posla. S jedne strane Luka je mlad dečko, ali s druge, iza njega šest, sedam godina profesionalne karijere", rekao je Tumbaković pa nastavio:

"U jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriteriji kojih se svaki igrač mora držati. U situacijama kao što je ova s Jovićem postupam profesionalno, i logično, isključio sam ga iz momčadi. Sve dalje će ovisiti isključivo o njemu, o nastupima u Realu i o kvaliteti njegovih igara u tim utakmicama."

Inače, Srbija je u jako teškoj situaciji, no u teoriji šansa ipak postoji. Ukrajina je prva u skupini i osigurala je plasman, dok će se za drugo mjesto i plasman na Euro boriti Portugal i Srbija. Dva kola prije kraja Portugal ima bod više od Srbije, ali i bolji međusobni omjer, što će biti presudno u slučaju da obje reprezentacije završe s istim brojem bodova. 

Srbiju do kraja čekaju Luksemburg i Ukrajina kod kuće, a Portugal igra kući protiv Litve i u gostima protiv Luksemburga. U slučaju da Srbija pobijedi u obje utakmice, mora se nadati barem jednom kiksu Portugala.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.