tenis

Srpski mediji: Krajinović "počistio" Hrvata. Sad po titulu

Foto: Epa

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u polufinalu travnatog ATP turnira u Queensu od 48. igrača svijeta Srbina Filipa Krajinovića s 3:6, 3:6 za sat i 20 minuta igre. Čilić se nije uspio plasirati u finale Queensa, turnira koji je dva puta u karijeri osvajao 2012. i 2018. godine.

Krajinović je iskoristio loš serverski dan Čilića, koji je doduše imao 15 aseva, ali uz samo 52 posto ubačaja prvoga servisa. Srbin je triput oduzeo servis Čiliću, dvaput u prvom setu, a u drugom kod 2:1, dok Marin od šest lopti za obrat nije iskoristio nijednu. 

Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj. U drugom polufinalu drugi nositelj Talijan Matteo Berrettini svladao je Nizozemca Botica van de Zandschulpa s 6:4, 6:3.

Srpski mediji očekivano likuju i hvale sjajnu predstavu svog igrača. Telegraf.rs tako piše da Čilić, iako je bio favorit, nije imao nikakve šanse u meču i izdvajaju riječi Krajinovića odmah nakon što je pobijedio.

''Je li je ovo moguće? Je li je moguće?'' rekao je Krajinović nakon posljednjeg poena. Slično pišu i ostali srpski mediji, a posebno je zanimljiv naslov koji se može vidjeti na portalu Mondo: ''SRBIN "POČISTIO" HRVATA U TROBOJCI ZA FINALE: Krajinović za samo 79 minuta srušio Čilića, a sad po titulu!''.