Srpski mediji: NBA Kanada je rastavljena na komade. Idemo po zlato!

Foto: Profimedia

SRBIJA je pobijedila Kanadu 95:86 za plasman u finale SP-a, gdje čeka pobjednika meča SAD-a i Njemačke. Svi srpski mediji na naslovnicama donose trijumfalne naslove nakon velike pobjede. 

"Kraljevi Orlovi!"

"Vi ste ponos Srbije! Kraljevi Orlovi u finalu Mundobasketa. NBA Kanada rastavljena na komade. A sad, na zlato!" naslov je Blica ispod kojeg piše: "Fenomenalno, magično, čarobno! Sve su to opisi kojim bi se moglo da opisati izdanje reprezentacije Srbije u polufinalu Mundobasketa, gdje je Kanada deklasirana i poslana kući - 95:86.

Momci, Srbija je ponosna na vas! Ovo je nešto što nismo mogli ni sanjati na početku SP-a, a izbornik Svetislav Pešić, kapetan Bogdan Bogdanović i još 11 junaka uspjeli su ostvariti najluđe snove koje su imali pred početak Mundobasketa. Premoćna, NBA Kanada ovdje završava sve snove o zlatu.

Ovo je izdanje o kome će se pričati godinama, ostat će zapisano zlatnim slovima u povijesti naše košarke. Srbija je uspjela ono što nitko nije očekivao od nje - pred početak prvenstva FIBA nas nije stavila među Top 10 favorita za osvajanje. Neka sada svi znaju - tu smo, i borit ćemo se za zlato! Tko god bude protivnik "Orlova" u finalu, jedno je sigurno, ovi momci se ne plaše nikoga."

"Ovo nije čudo, ovo je Srbija!"

Mondo je prijenos utakmice okončao naslovom: "Ovo nije čudo, ovo je Srbija! Idemo po titulu prvaka svijeta!" Kuriru je naslov: "Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva! Košarka iz snova Orlova, Kanada je Pregažena! Momci, vi ste naši kraljevi!"

"Košarka iz snova Orlova, Kanada je Pregažena!"

Ispod njega piše: "Nevjerojatni su naši košarkaši! Odigrali su još jedan fantastičan meč i razbili su rivala koji je imao ulogu favorita prije početka utakmice. Bogdan Bogdanović je lider kakvog smo samo mogli poželjeti. Milutinov je naš biser, Avramović i njegova energija su čudo kakvo je potrebno svakoj ekipi, Dobrić je majstor, Jovići odlični... Svi košarkaši Srbije zaslužili su samo pohvale za prikazano na ovom prvenstvu, pa i meču protiv Kanade."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.