Srpski reprezentativac usred SP-a ostao bez bubrega nakon udarca laktom

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije Svjetsko prvenstvo morat će nastaviti bez Boriše Simanića. On je u utakmici protiv Južnog Sudana dobio udarac laktom u predio bubrega nakon kojeg od bolova više nije mogao nastaviti susret. Nakon utakmice je operiran, a sada je potvrđeno i da je ostao bez bubrega.

"U dvoboju ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnje utakmice, Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Procjena je sudaca, čak i nakon gledanja ponovljene snimke, da prilikom udarca nije bilo namjere, ali Simanić zbog bolova nije mogao nastaviti susret", navode iz Srpskog košarkaškog saveza i dodaju:

Operiran je tijekom noći

"Odmah po izlasku iz igre Boriša Simanić je upućen na hitni odjel bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na promatranju, da bi tijekom noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije prof. dr Dragana Radovanovića bio i operiran."

Simanić, inače centar Zaragoze, prosječno je na SP-u igrao 6.5 minuta uz prosjeke od jednog poena i skoka i 0.3 blokade i asistencije po susretu. Prema dostupnim informacijama, Simanić se nakon operacije osjeća dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.