Stephon Marbury u kineskom Shanxiju Zhongyua



AMERIČKI košarkaš Stephon Marbury (33) karijeru će nastaviti u kineskoj CBA ligi u momčadi Shanxi Zhongyua, gdje će zarađivati 25.000 dolara mjesečno.

Riječ je o trenutno 12-plasiranoj momčadi CBA lige (koja ukupno broji 17 momčadi) s omjerom pobjeda i poraza 3-10. U Shanxi Zhongyuu objašnjavaju da je Marbury pristao na mnogo manja primanja nego li je navikao u NBA ligi (zaradio skoro 22 milijuna prošle sezone u dresu New Yorka / Bostona) jer računa da će uspjeti plasirati na tržište svoje tenisice Starbury, kao i modnu liniju.

"Marburyjeva plaća nije astronomska jer se on svojim dolaskom ovdje nada plasiranju svojih tenisica na kinesko tržište", rekao je izvršni direktor Shanxi Zhongyua Wang Xingjiang.

Marbury je dosad u karijeri nosio dresove Minnesote, New Jerseyja, Phoenixa, New Yorka i Bostona, a prošlog je ljeta odbio ponude dvaju europskih klubova od kojih je jedna bila ona Olympiacosa. S Bostonom je Marbury odbio produljenje suradnje budući je bio nezadovoljan ponuđenim veteranskim minimumom, te se nadao ponudi "teškoj" između osam i deset milijuna po sezoni koja na kraju nije došla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.