Hrvatski KlikTech među europskom elitom na milijun kuna vrijednom League of Legends turniru

Foto: Index/Luka Šangulin

SAMO dan nakon što su završila finala europskog i američkog League of Legends Championship Seriesa, počinje još jedan veliki turnir u League of Legendsu. Radi se o prvom izdanju European Masters turnira na kojem se natječu pobjednici svih nacionalnih i regionalnih liga u Europi, izuzev ekipa koje se natječu u LCS-u. Zahvaljujući uvjerljivom osvajanju Esports Balkan League na natjecanje se kvalificirao i KlikTech, regionalna ekipe Hrvatske esport organizacije. 
 
KlikTech je uvjerljivo najbolja League of Legends ekipa u regiji. Ove sezone proletjeli su kroz Esports Balkan League bez izgubljenog meča. Međutim, prostora za napredak izvan okvira Balkana nije bilo, barem ne dosad. Zato se Riot Games odlučio na organizaciju European Masters turnira na kojem će se natjecati najbolje europske ekipe koje ne igraju u League of Legends Championship Seriesu.
 
Zbog većeg broja timova na turniru nego što je bilo prvotno planirano, KlikTech će prvo morati proći kroz play-in fazu. 12 timova podijeljeno je u četiri grupe u kojima će igrati protiv svakog protivnika. Dvije najbolje ekipe iz svake grupe osigurat će mjesto u doigravanju iz kojeg će finalisti osigurati svoje mjesto na glavnom turniru vrijednom 150 tisuća eura, odnosno nešto više od 1,1 milijun kuna. KlikTech će na turniru predvoditi Toni "Sacre" Sabalić na topu, u džungli Stefan "Stefan" Nikolić, odličan Aljoša "Milica" Kovandžić na midu dok će dvojac na botu biti Nikola "Nikola Senpai" Đorđević i Dimitar "EdinPriqtel" Piskov. 
 
KlikTech je nositelj skupine C u kojoj se još nalaze finalisti ESL Meisterschafta BIG te tim Could Be Better, koji se kvalificirao kroz otvorene kvalifikacije Nordic&East servera. Ždrijeb je ovoga puta išao na ruku KlikTecha, ali za prolazak je ključno da osvoje prvo mjesto u skupini jer će tako izbjeći pobjednika skupine B u kojoj se nalaze dvije vrlo jake ekipe, Team Forge i Movistar Raiders. Osvoji li KlikTech skupinu dijelit će ga dva meča od plasmana na završnicu European Masters turnira, što bi svakako bio najveći uspjeh neke regionalne LoL ekipe dosad. Prvi meč KlikTech će igrati u ponedjeljak, 9. travnja, s početkom u 20:00 protiv ekipe Could Be Better, a dan kasnije očekuje ih meč protiv BIG-a.
 
Foto: Index/Luka Šangulin
 
Direktan plasman na European Masters 2018 osigurale su neke vrlo poznate ekipe poput Ninjas in Pyjamas, Origen i Millenium. Uspije li se KlikTech plasirati na završnicu turnira bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi protiv iznimno jakih i iskusnih ekipa, ali i igrača poput Cho "inSec" In-seoka i Henrika "Froggena" Hansena koji će nastupati za Origen. Završnica prvog European Masters turnira održat će se u Haymakret Theatreu u Leicesteru, a finale je predviđeno 29. travnja. Pobjedniku turnira pripast će 40 tisuća eura, drugoplasirana momčad kući će odnijeti 25 tisuća, dok će ekipe na trećem i četvrtom dobiti po 13500 eura.
 
KlikTech je hrvatska esport organizacija koja je s radom počela u drugoj polovici prošle godine. Pokrenuli su je Hrvoje Jugec i Marijan Kolar i ubrzo je ostvarila zapažene rezultate na regionalnoj sceni. U League of Legendsu njihova ekipa je osvojila obje sezone u Esports Balkan League, dok su Vip Adria League uz prvo mjesto u League of Legendsu njihovi igrači osvojili i turnir u FIFA-i te treće mjesto u CS:GO-u. Zahvaljujući odličnim rezultatima u tako kratkom periodu KlikTech je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova na regionalnoj esport sceni. European Masters bit će novi veliki izazov, kako za igrače tako i za organizaciju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.