Što se događa s ozljedom Marka Livaje?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK u subotu gostuje kod Varaždina u sklopu 24. kola SuperSport HNL-a. Bit će to prvi od dva uzastopna dvoboja ovih momčadi budući da će tri dana kasnije Varaždin gostovati na Poljudu, kada će se odigrati utakmica četvrtfinala SuperSport Kupa Hrvatske. Podsjetimo, Hajduk je u dva dosadašnja susreta ove sezone protiv Varaždina oba puta slavio.

Muke splitskog kluba s ozlijeđenim i odsutnim igračima nastavljaju se. Prvo su ostali bez Darija Melnjaka zbog ozljede prednjih križnih ligamenata koljena još u listopadu, u debiju Mislava Karoglana ove sezone, potom su dugo bili bez Ismaela Dialla zbog Afričkog kupa nacija i dva tjedna bez najboljeg igrača Marka Livaje, a još čekaju oporavak Ivana Perišića. Uz to, prošli vikend protiv Rudeša nisu mogli računati ni na Nikolu Kalinića i Fahda Moufija zbog nešto lakših ozljeda, a utakmicu je zbog žutih kartona propustio i Filip Uremović.

Protiv Rudeša zadesila ih je nova ozljeda. Teren u Kranjčevićevoj ponovno je bio koban za Mihaela Žapera. Hajdukov veznjak je u 85. minuti, u pokušaju blokiranja jednog udarca na gol, vrlo nezgodno stao, noga mu je napravila neprirodan pokret te je zbog ozljede morao napustiti travnjak. To mu je već drugi put ove sezone da se ozlijedio na istom terenu jer je u susretu protiv Lokomotive u prosincu prošle godine također morao napustiti igru, zbog čega je propustio derbi s Dinamom u Maksimiru.

Livaja nije upitan za utakmicu u Varaždinu

Danas bi trebala biti poznata težina Žaperove ozljede, ali sve prognoze govore da će biti odsutan minimalno do kraja sezone, a lako moguće i sve do listopada zbog ozljede prednjih križnih ligamenata i meniskusa koljena. Dok se čekaju te vijesti, navijači Hajduka mogu barem malo odahnuti.

Naime, danas se proširila vijest da je Livaja protiv Rudeša obnovio ozljedu gležnja koju je zadobio u završnici susreta s Rijekom na Poljudu. Jednom je nezgodno doskočio u Kranjčevićevoj i kasnije istrpio grub prekršaj na oporavljeni gležanj, ali s glavnim igračem Hajduka sve bi trebalo biti u redu do utakmice s Varaždinom. Trener Mislav Karoglan na njega će moći računati od početka.

Kalinić bi trebao stisnuti zube, a vraća se Fahd Moufi

Nikola Kalinić u procesu je povratka nakon ozljede stražnje lože, koju je zadobio u utakmici protiv Slavena, u kojoj je zabio svoj povratnički gol. Početna procjena za oporavak bila je 10 dana, što bi trebalo biti taman prije utakmice s Varaždinom. Kako doznajemo, Kalinić ima želju pomoći momčadi te bi trebao biti u konkurenciji za susret iako neće biti u punom trenažnom procesu.

Protiv Varaždina bi na raspolaganju trebao biti i desni bek Fahd Moufi, koji se oporavlja od lakše ozljede, a u kadar se vraćaju Ismael Diallo i Filip Uremović, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Dakle, Hajduk bi prvi put u nastavku sezone trebao imati kompletnu obranu na raspolaganju osim spomenutog Melnjaka, koji se ionako neće vratiti do kraja sezone.