Što se događa s povratkom Živkovića u Dinamo?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je započeo s pripremama za novu sezonu. Sergej Jakirović okupio je momčad u ponedjeljak, a Dinamo će do sljedećeg ponedjeljka biti u Zagrebu, prije nego što ode u Rovinj na završni dio priprema. U subotu će Dinamo na Maksimiru odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rogaške, a u Istri će odigrati još četiri utakmice.

Jakirovića ovaj mjesec čeka puno posla u prijelaznom roku, u kojem mora finiširati dolazak nekoliko igrača. Jedan od igrača koji bi trebao stići je Moreno Živković, koji je na posudbi u Lokomotivi. Jakirović je u ponedjeljak na press-konferenciji uoči okupljanja rekao da bi sve s Lokomotivom trebalo biti dogovoreno "sutra", odnosno u utorak, ali Živković i dalje trenira na Kajzerici.

Gdje je onda zapelo? Manje-više nigdje. Živković je Dinamov igrač na posudbi i Dinamo ga može vratiti kad god poželi. U ugovor o posudbi ugrađena je naknada Lokomotivi od 100.000 eura koje Dinamo mora platiti ako povuče Živkovića prije isteka posudbe.

Danas dogovor s Lokomotivom

Kako doznajemo, te formalnosti bit će dogovorene danas, a Živković će se do kraja tjedna priključiti Dinamovoj momčadi. Postojala je varijanta da netko od igrača na koje Jakirović više ne računa (Drmić, Marin, Menalo) ode u Lokomotivu, ali to zasad nije dogovoreno. Ne znači da se neće dogoditi do kraja prijelaznog roka.

Sjajni 19-godišnji stoper prošao je sve omladinske kategorije Dinama, a za prvu momčad debitirao je prošle sezone, pred kraj prvenstva, protiv Slavena. Ušao je u igru zadnjih 17 minuta, a dobio je još devet minuta protiv Šibenika.

No, ove je sezone, zbog gužve u svlačionici, poslan na posudbu u Lokomotivu u kojoj je odigrao sjajnu polusezonu i bio jedan od najboljih stopera lige. Dinamo je u međuvremenu ostao bez Josipa Šutala, a nakon toga se patio sa stoperima pa je Jakirović odlučio vratiti klinca iz Lokomotive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.