supersport hnl

Što se događa s Rijekom? Na dnu je, a najteže tek dolazi

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

RIJEKA je sinoć u 7. kolu SuperSport HNL-a izgubila kod kuće od Varaždina 2:1, iako je do 74. minute vodila 1:0. Onda je Pavlović igrao rukom u šesnaestercu, za što je dobio drugi žuti karton, a Teklić je realizirao penal za 1:1. Varaždin je nakon toga jurnuo po pobjedu i do nje došao golom Kolarića nakon lijepe akcije tri minute prije kraja susreta.

Rijeka je tako pala na predzadnje mjesto tablice sa samo jednom pobjedom u šest utakmica, onom u 1. kolu u gostima kod Šibenika. Od tad je Rijeka upisala dva poraza od Djurgardena u Europi, a u HNL-u je osvojila tek dva boda remijima s Goricom i Istrom u predzadnjem kolu. Jedino što je lošije od Rijekinih rezultata je igra momčadi Fausta Budicina koji je nakon poraza od Varaždina zavapio da klub mora hitno naći neko rješenje.

"Probao sam, ali ne ide"

"Svi vidimo da je situacija alarmantna. Crvena lampa se upalila i odluku treba donijeti čim prije. Treba pronaći rješenje koje će pomoći klubu i momčadi da izađemo iz te krize. Situacija je stresna, u nogometu rezultat diktira sve i budućnost ovisi o rezultatima", rekao je Budicin pa dodao:

"Ja sam uskočio da bih dobio pozitivnu reakciju, koju, nažalost, nisam dobio. U nastavak smo ušli s više energije, poveli smo i mislili da ćemo kontrolirati utakmicu. Situacija oko jedanaesterca je odlučila pobjednika".

Rijeka izgleda potpuno bezidejno, uopće ne stvara prilike, a oko kluba je loša atmosfera što se dobro osjetilo jučer na Rujevici. Navijači su zadnjih dvadesetak minuta zviždali, a nakon što je utakmica završila gromoglasnim zvižducima su ispratili momčad s terena.

Protiv "malih" nije napravila ništa

No, tu nije kraj lošim vijestima za Rijeku. U zadnja dva kola igrala je s Istrom i Varaždinom, ekipama koje su, barem na papiru, bile idealne za povratak u pobjedničku formu. Rijeka je u te dvije utakmice osvojila samo jedan bod, a najgore tek dolazi.

U situaciji u kojoj praktički nema trenera, igre i rezultata Rijeka u sljedećem kolu ide u goste zahuktalom Dinamu, nakon toga na Rujevici dočekuje Osijek, a onda ide u goste jako neugodnom Slavenu. Do utakmice s Dinamom Rijeka bi mogla imati i novog trenera.

Cvitanović novi trener?

Nakon što je smijenjen Dragan Tadić privremeno rješenje bio je Fausto Budicin, a kao novo ime na klupi Rijeke spominje se Mario Cvitanović. Bivši trener Dinama bez posla je od 2019. godine kad je vodio saudijsku Al Wehdu i trenutačno je glavni kandidat za Rijekinu klupu.

Prije toga je vodio Dinamo od srpnja 2017. do ožujka 2018. godine. Ostao je zapamćen kao trener koji je s Dinamom u kolovozu 2017. u play-offu Europa lige ispao od albanskog Skenderbeua, a u rujnu iste godine je brutalno pretučen ispred stana u Zagrebu. Slomljena mu je ruka, a napadači nikad nisu uhvaćeni.