Znate li tko su najveći nogometni džentlmeni?

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDA Bayerna Philip Lahm na kraju sezone završit će nevjerojatnu karijeru. Ako se do ljeta ne dogodi čudo, čudesni kapetan otići će u mirovinu bez crvenog kartona. U dosadašnjih 730 utakmica još nije isključen.

Time će se pridružiti igračima džentlmenima, koji tijekom karijere nisu nikada zaradili isključenje. Ovo su neki od njih: 

Andres Iniesta - Jedan od aktivnih igrača koji nikada nije dobio crveni karton je majstor Barcelone i reprezentacije Španjolske. Iniesta je do sada odigrao preko 750 utakmica, ali bez crvenog kartona.
 
Karim Benzema - Lyon, Real Madrid i Francuska, ukupno 649 susreta do danas i bez crvenog kartona. To je sjajni napadač, koji je znao izvan travnjaka praviti probleme, ali nikad na njemu.
 

 

 
Joao Moutinho - Portugalac je dosad skupio 663 utakmice u karijeru, osvojio s Portugalom Europsko prvenstvo, ali nikad nije dobio crveni karton. Igrao je za Porto, Sporting i sada za Monaco kod našeg Danijela Subašića, no 30-godišnji veznjak nije se dao isprovocirati.

Gary Lineker - Jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena. Ovaj legendarni napadač je na vrhu ove jedinstvene liste jer nije dobio žuti karton nijedan put tijekom čitave karijere, a kamoli crveni. Komentator televizije BBC nije zaradio javnu opomenu u svojoj 15 godina dugoj karijeri. 

Raul Gonzales - Čuveni španjolski napadač odigrao je ukupno 1.034 utakmice za Real Madrid, Schalke, Al-Sadd i New York Cosmos i reprezentaciju. Zabio je 388 golova, osvojio tri Lige prvaka, te postao prvi igrač koji je zabio gol u dva finala. No, za 17 godina karijere nikada nije dobio crveni karton. 

Michel Platini - Trostruki dobitnik Zlatne lopte i bivši igrač Nancyja, Saint-Etiennea, Juventusa i Francuske, odigrao je 655 susreta, bez crvenog kartona.
 
"Nogomet je u moje vrijeme bio više nasilan. Danas suci više štite igrače, što je podiglo nogomet na veću razinu", rekao je Platini. 
 
Gaetano Scirea - Sjajni Talijan bio je poznat u Serie A po eleganciji na terenu, zato i ne čudi kako nije dobio crveni karton u karijeru. Igrao je za Atalantu, Juventus i Italiju. Za Staru damu igrao je 14 od 16 sezona, te postao prvi igrač koji je osvojio tri Uefina natjecanja. 
 
 
Damien Duff  - Blackburn, Chelsea, Newcastle, Fulham, Melbourne City, Shamrock Rovers i Republika Irska, za sve Duff je odigrao preko 700 utakmica u 19 godina dugoj karijeri, ali nikada nije isključen.
 
Aaron Hughes - Bivši branič Newcastlea, Aston Ville, Fulhama, Queens Park Rangersa, Brightona, Melbourne Cityja, Kerala Blastersa i Sjeverne Irske) nikada nije dobio crveni karton, unatoč 455 nastupa u Premier ligi te 103 susreta za reprezentaciju. 
 
"Kad bih dobio crveni karton, mislim da bih bio gubitnik", naglasio je Hughes.
 
Marco Bode - Cijelu karijeru Bode je proveo u Werderu. Osvojio je Bundesligu tri njemačka Kupa, te upisao 536 utakmica bez crvenog kartona. 
 
 
Giorgos Sideris -  Punih 11 godina bio je napadač Olympiacosa, te postigao 224 gola u 284 utakmice. Također, 1970. postao je prvi grčki nogometaš koji je napravio transfer u inozemstvo, a otišao je u Royal Antwerp iz Belgije. Međutim, unatoč velikoj borbi s braničima nikada nije dobio crveni karton.
 
Dinos Kouis - Čak 17 godina proveo je u Arisu, uz 473 utakmice i 142 gola, ali nikada nije dozvolio sebi crveni karton, iako je kratko igrao za Asteras te, naravno, reprezentaciju Grčke.
 
Jan Popluhar - Najbolji igrač 20. stoljeća u Slovačkoj nije znao što znači dobiti crveni karton. Odigrao je 306 susreta, 62 međunarodna, ali nikada nije bio isključen. Igrao je za Slovan Bratislavu, Rudu Hvezdu Brno, Lyon, Zbrojovku Brno, Slovan Wienu i reprezentaciju Čehoslovačku.
 
Maxime Bossis - Nekadašnji branič Nantesa, RC Pariza i Francuske u ukupno 710 utakmica nikada nije dobio crveni karton, uz svega četiri žuta.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.