KOŠARKA

Stručnjak za NBA draft oduševljen 19-godišnjim Hrvatom: Impresivna izvedba

Foto: Instagram / Mario Nakić

JONATHAN GIVONY, jedan od najvećih stručnjaka za mlade europske košarkaše koji će izlaziti na NBA draft, nahvalio je na Twitteru 19-godišnjeg Hrvata.

Mario Nakić je, doduše, Hrvat koliko i Srbin. Rođen je u Beogradu, otac mu je bivši europski prvak s Cibonom (1985. i 1986.) i Partizanom (1992.), rođeni Riječanin Ivo Nakić, a majka Srpkinja koja je ranije imala dijete sa slavnim tenisačem Slobodanom Živojinovićem.

Još nije igrao ni za Hrvatsku ni za Srbiju

Kao dječak Mario Nakić je otišao u akademiju Real Madrida, a iako je navodno bliži igranju za Srbiju, još se nije izjasnio za koju će reprezentaciju nastupati.

Od ove sezone Nakić igra u belgijskom Oostendeu, a proteklog je vikenda proglašen MVP-jem kola postigavši 25 koševa uz 80% puta, devet skokova i dvije asistencije u pobjedi nad Charleroijem 94:79.

"Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića. Za visokim krilima koja znaju kreirati, dodavati i šutirati uvijek će biti visoka potražnja u današnjem NBA-u. Odradio je i neke dobre stvari u obrani. Svakako ću pratiti njegov napredak", napisao je Givony.

Nakić ove godine još neće izlaziti na draft, ali mogao bi iduće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.