Stvara se megamomčad, LeBron i Dončić igrat će zajedno?

Foto: Profimedia

DALLAS MAVERICKSI završili su sezonu s negativnim omjerom od 38 pobjeda i 44 poraza, dovoljnim za tek 11. mjesto u poretku momčadi koje se natječu u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Ostali su prilično udaljeni od doigravanja, a propustili su i priliku za play-in. Momčad kojom caruje Luka Dončić i u kojoj igra Kyrie Irving želi više.

To više mogao bi donijeti LeBron James. Novinar Athletica i NBA insajder Shams Charania tvrdi da je Irving kontaktirao Jamesa i pozvao ga u Dallas. Irving i James bili su suigrači u Clevelandu i njihova suradnja rezultirala je prstenom prvaka za Cavalierse u sezoni 2015./2016.

Neće biti lako

Postupak dovođenja Jamesa u Maverickse, pristane li on uopće na tu ideju, neće biti lagan i prije svega će biti potrebno riješiti Irvingovo pitanje. Mavsi Irvingu mogu ponuditi 272.9 milijuna eura za petogodišnji ugovor, druge franšize 198.5 za četiri godine vjernosti.

James ima važeći ugovor s Lakersima i opciju ostanka do sezone 2024./2025. Dallas bi se za njegovo dovođenje morao riješiti igrača s visokim ugovorima, James riješiti svoju situaciju, Irving pristati na manje novca, a sve to uz poštovanje pravila koja nameće liga vezana za plaće u franšizama. 

Posao, ističe se, neće biti lako izvesti, no ideja postoji i Irving ju je iznio nekadašnjem suigraču, uvjeren da bi njih dvojica u kombinaciji sa slovenskom superzvijezdom imali šansu za naslov NBA prvaka.