Stvaranje pobjedničke ekipe u Sutinskim vrelima: Žižić i Rudež pojačali Cedevitu!

ANDRIJA ŽIŽIĆ i Damjan Rudež novi su igrači Cedevite! Ekipa koja se već godinama pokušava nametnuti kao bitan faktor hrvatske košarke ove sezone nastupit će u NLB ligi, a čini se kako im je upravo taj plasman bio potreban da u Sutinska vrela dovedu par pravih pojačanja.

"Silno sam se želio vratiti u Hrvatsku. Imao sam nekoliko inozemnih, kao i domaćih ponuda a za Cedevitu sam se odlučio jer je moja procjena da me je klub velikih potencijala iz Podsuseda najviše želio. Istovremeno, važući gdje bih mogao nastaviti karijeru, shvatio sam da Cedevita slaže izuzetnu momčad u kojoj ću moći ostvariti i svoje ambicije", rekao je Žižić, koji bi trebao biti veliko pojačanje za Subotićevu momčad. Iako bivši igrač Splita, Cibone, Barcelone, Olympiacosa i Panathinaikosa već godinama nije u nekadašnjoj formi, Žižić je za hrvatske prilike i dalje institucija pod koševima.

"Pred nama je težak put, treba se dobro pripremiti i uigrati za sezonu u kojoj ne treba postavljati previsoke ciljeve već treba krenuti etapno, pa ćemo vidjeti. Svakako će najvažnije biti kako ući u Ligu za prvaka, u kojoj ćemo, gledajući naš roster, biti konkurentni i pametno se pripremiti nakon super naporne NLB lige. Vidjet ćemo, ali znajući trenera i ljude iz kluba, kako je sve posloženo, pa gledajući igrače koji će nositi dres Cedevite, ja sam optimist", najavio je Žižić ovosezonske klupske ambicije.

Sportski direktor Matej Mamić i sam ne može vjerovati kakav posao je uspio sklopiti. Za službenu klupsku stranicu Mamić je kazao kako će se Žižić i Rudež vjerojatno već u subotu na Rogli pridružiti ostatku momčad na pripremama, dok Opačak i Anderson dolaze naknadno zbog reprezentativnih obaveza.

"Za Žižića mogu samo reći da mi je drago što se odlučio za Cedevitu, jer znam da je imao dosta ponuda. On je jedan od najboljih hrvatskih centara posljednjih godina i njegovim smo angažmanom silno profitirali. Želim i njemu i Rudežu da se što bolje uklope u momčad i nadam se da ćemo ove sezone u Sutinskim vrelima našim navijačima ponuditi vrhunsku košarku", kaže Mamić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.