Subašićev trener dobio otkaz, nasljednik je Henry

Foto: EPA

LEONARDO JARDIM odlično je trenirao Monaco četiri godine, ali katastrofalan ulazak u ovu sezonu natjerao je čelnike kluba da ga smijene.

Portugalski trener (44) preuzeo je Monaco u ljeto 2014. i od tada klub vodio do dva treća i jednog drugog mjesta u prvenstvu, dok je njegov najveći uspjeh u karijeri i najveći Monacov u 17 godina bio naslov prvaka Francuske 2017., kao i polufinale Lige prvaka iste godine. Osim toga, u LP-u je s Monacom došao i do jednog četvrtfinala.

Ali ove sezone Monaco ima samo šest bodova nakon devet kola i nalazi se u zoni ispadanja, dok je u skupini Lige prvaka izgubio prve dvije utakmice. 

Monaco ima tek jednu pobjedu od početka sezone, u prvom kolu kod Nantesa, a Jardim je dobio otkaz točno dva mjeseca nakon tog prvog i jedinog trijumfa ili poslije deset mečeva bez slavlja. 

Zna se i tko će ga naslijediti. 

Thierry Henry, koji je 1997. kao igrač osvojio zadnji Monacov naslov prije Jardimovog, te aktualni asistent belgijskog izbornika Roberta Martineza, odbio je ponudu Aston Ville kako bi preuzeo Monaco, što će mu biti prvi samostalni trenerski angažman.

Iako to još nije službeno objavljeno, francuski mediji javljaju da je sve dogovoreno.

Ruski biznismen i Monacov vlasnik Vladimir Ribolovljev odlučio se za trenerskog debitanta iako je razmatrao još Roberta Piresa, zatim Marcela Gallarda, još jednog bivšeg igrača kluba, sada trenera River Platea, te Laurenta Blanca, bivšeg trenera PSG-a. 

Henry je odlučio odbiti Villu i prihvatiti ponudu Monaca nakon razgovora s francuskim izbornikom Didierom Deschampsom. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.