"Sudac derbija je najveću grešku napravio u 56. minuti. Nakon toga je bio nesiguran"

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

U POSLJEDNJEM kolu jesenskog dijela SuperSport HNL-a Dinamo i Hajduk su na Maksimiru odigrali remi bez golova. Jesenski prvak Hajduk je tako ostao na sedam bodova prednosti ispred trećeplasiranog Dinama, koji ima dvije utakmice manje. Mauro Perković je za Dinamo zabio gol u 78. minuti, ali ga je sudac Patrik Kolarić nakon intervencije VAR sobe opravdano poništio zbog igranja rukom Dine Perića i samog strijelca Perkovića. Suđenje je komentirao sudački ekspert Goran Tenžera.

"Vrlo izazovna utakmica za suđenje koju je sudac Kolarić, u cjelini gledano, dobro odsudio. Hajduk je počeo utakmicu s nekoliko prekršaja, posebno Šarlije i Dialla, od kojih ipak ni jedan nije bio takav da bi se morao pokazati žuti karton. Dinamo je nakon toga uzvratio prekršajem Petkovića na Šarliji u 25. minuti, što je bilo najbliže opomeni, ali mi je, zbog prije navedenog, razumljivo što sudac nije pokazao žuti karton", kaže Tenžera za Dalmatinski portal i dodaje:

"Najveća pogreška je bila kada u 56. minuti nije dosuđen očiti prekršaj Mišića na Pukštasu kada je preoštro startao s leđa i zaustavio ga u obećavajućem napadu. Nakon toga je bilo nekoliko nesigurnosti Kolarića u procjenama. Tako kod nepriznavanja pogotka Dinama nije vidio ruku Perkovića koji je nosio loptu rukom prije nego je ubacio u vrata, kao ni prethodnu ruku Perića u skoku, čime je ostvarena prednost u toj akciji.

Još jednom se pokazalo koliko je dobar i potreban VAR na utakmicama. Najvažnije je da nakon ovog žustrog derbija punog tenzija u konačnici nema osnova da se previše spominje suđenje."