"Sudac je umalo uništio Hrgovićev meč, bunila se i publika"

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario i 16. pobjedu. U Londonu je tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseyja McKeana.

"Zadovoljan sam prekidom nokautom. Tražili smo od Filipa poslije četvrte runde da ranije završi borbu, ali Australac živi u Londonu, ima respekt kod sudaca i publike", rekao je za RTL Hrgovićev trener Yousef Hasan, kojeg je posebno razljutio sudac. 

"Sudac je skoro uništio borbu, nije mu dao nijednu javnu opomenu. Stalno je držao Hrgovića, a još veći prekršaj je što je držao konop. To mu je valjda bila taktika da izdrži do kraja. I publika se bunila, pitali su Englezi je li ovo hrvanje. Na kraju se umorio i prvom prilikom kad se nije mogao držati je bio kraj. Vidjeli smo da Hrgović može odraditi 12 rundi, rekao je da bi mogao odraditi još dvije-tri runde i da je ovo bila šetnjica nakon Zhanga", dodao je.

"Ne bi bilo dobro da nije završeno nokautom. Sad idemo po titulu"

Hasan je otkrio da je od Hrgovića tražio nokaut: "Nama ne igra drugo nego prekid. Na papiru je Hrgović pet puta bolji od protivnika i ako ga ne nokautiraš, nije dobro. Nitko kasnije neće pričati o sucu i držanju, pričat će samo da nisi pobijedio nokautom. Idemo dalje, idemo uzeti svjetsku titulu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.