Sudac objasnio zašto je odgođena presuda Vuškoviću

Foto: EPA

ODGOĐENO je donošenje presude u slučaju stopera HSV-a i mlade reprezentacije Hrvatske Marija Vuškovića (21), kojeg se tereti za korištenje dopinga. Presuda će biti dostavljena u roku od dva tjedna u pisanom obliku. O tome je govorio predsjednik sportskog suda njemačkog nogometnog saveza Stephan Oberholz.

"Ovo je zahtjevan i naporan proces u kojem je puno toga na kocki za sve koji su uključeni. Trebamo više vremena kako bismo obavili konzultacije. Tek tada možemo donijeti odluku", izjavio je Oberholz, a prenosi njemački Sky Sport.

Podsjetimo, nakon što je bio pozitivan na dva testa na doping, Vušković, do tada nezamjenjiv igrač njemačkog velikana, od studenog prošle godine bio je suspendiran zbog optužbe i postupka protiv njega. Vušković je i danas imao saslušanje pred tijelima saveza, koje je potrajalo više od tri sata, no odluka na koncu nije izrečena.

Vušković se rasplakao: "Nevin sam"

Vuškoviću prijeti suspenzija na četiri godine. To bi sjajnom i mladom stoperu praktički okončalo karijeru, koja je jako dobro počela i puno obećava. Ugovor s HSV-om mu traje do 2025., a ako bude proglašen krivim, mogao bi zaigrati tek 2027. Na tržište bi se vratio bez kluba, nakon preduge pauze i osramoćen. Druga opcija je da bude oslobođen.

"Nevin sam i s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio ono što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti", rekao je na saslušanju uplakani Vušković pa dodao:

"Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Ne želim da itko prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.