Dinamo odbio ponudu za Sučića. Evo koliko traži od Talijana

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMOV veznjak Petar Sučić velika je želja novog talijanskog prvoligaša Coma, koji je Dinamu poslao i službenu ponudu. Činilo se da je transfer pred završetkom, ali je Dinamo, ponudu Talijana ipak odbio. Como je Dinamu ponudio sedam milijuna eura, još milijun eura bonusa i 20 posto od buduće prodaje, no to nije zadovoljilo klupsko vodstvo. 

Kako doznajemo, Dinamo za 20-godišnjaka traži oko deset milijuna eura, a taj iznos Comu je previše i nema namjeru bitnije povisiti svoju ponudu. Kako trenutačno stvari stoje, transfer je daleko od realizacije, a Dinamu se ne žuri s prodajom budući da još nema adekvatnu zamjenu za Sučića, iako na tome radi. 

Dinamo je jasan u zahtjevima

Iako je u Dinamu odigrao samo jednu sezonu i prometnuo se u jednog od najvažnijih Jakirovićevih igrača, Sučić nema ništa protiv odlaska u Como. Dapače, Serie A vidi kao veliki izazov i rado bi otišao u Italiju. 

No, pitanje je koliko je to realno s trenutačnim Dinamovim zahtjevima. Talijani jako dobro znaju da su prošlog ljeta iz Maksimira za bitno manji iznos od deset milijuna eura otišli standardni hrvatski reprezentativci Dominik Livaković i Luka Ivanušec. Teško je očekivati da će Como toliko ponuditi.

Sučić je u Dinamo došao u siječnju 2022. iz Zrinjskog za 200.000 eura. Tog ljeta posuđen je nazad Zrinjskom u kojem ga je vodio Sergej Jakirović, a Igor Bišćan ga je prošlog ljeta poveo na pripreme u Sloveniju. Iskoristio je priliku, probio se u prvu momčad i prošle sezone upisao 43 nastupa, dva gola i dvije asistencije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.