Ovako će Hajduk izgledati s Rakitićem

Foto: EPA, Index

NAKON dolaska Rakitića u Hajduk jasno je da je splitska momčad dobila potpuno novu dimenziju. Nogometaš takvog renomea, čak i ako nije u vrhunskoj igračkoj formi, ni u ritmu utakmica najjačih liga svijeta na koji je navikao, teško može biti išta drugo osim pojačanja. Naravno, tek se mora dokazati u Supersport HNL-u, ali logično je očekivanje da će Rakitić biti najbolji igrač Hajduka.

Sukladno tome, može se pretpostaviti da će Gennaro Gattuso graditi momčad oko Rakitića. S obzirom na to da u veznom redu još jako dugo neće biti ozlijeđenog Mihaela Žapera, a Rokas Pukštas još nije prodan te zbog toga vrlo vjerojatno mora igrati i bildati si statistiku kako bi ga se lakše unovčilo, može se očekivati da će u Hajdukovih prvih 11 nastupiti sljedeće promjene.

Jedan se rasplet čini najrealniji

Niko Sigur će vjerojatno zauzeti desni bok, iako se ranije spekuliralo o tome da će upravo on biti zamjena za Žapera na poziciji defenzivnog veznog. Činjenica da je Pukštas i dalje u klubu, a Sigur je također u izlogu i trebaju mu minute, sugerira da je interes Hajduka da Sigur igra ispred Moufija na desnom boku. Tako se barem zasad čini prema nekim neslužbenim signalima iz Splita.

Dvojac centralnih veznjaka bi u tom slučaju činili Rakitić i Krovinović, a ispred njih bi igrao Pukštas. Novo ime u prvih 11 trebao bi biti i Abdoulie Sanyang (25), desni krilni napadač koji je stigao iz francuskog Grenoblea.

Također, očekuje se da će Livaja igrati u vrhu napada kao što je bio i slučaj na pripremama, usprkos tome što je sportski direktor Nikola Kalinić ranije najavljivao Livaju kao desetku u ovoj sezoni. Vjerojatno će se Livaja spustiti na desetku kada i ako dođe do prodaje Pukštasa. Sve ostalo u momčadi Hajduka trebalo bi izgledati sukladno očekivanjima navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.