VIDEO LeBron osam sekundi prije kraja spasio SAD od povijesnog debakla

Foto: EPA

KOŠARKAŠKA reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je u prijateljskoj utakmici Južni Sudan rezultatom 101:100. Amerikanci su na poluvremenu gubili 14 razlike, no vratili su se u igru naon odlične treće četvrtine. No Južni Sudan je vodio osam sekundi prije kraja 100:99, dok LeBron James nije zabio za pobjedu SAD-a.

"Bio bi to drugi najveći šok u povijesti košarke", navodi se u izvještaju službene stranice NBA lige. "Prvi je da se Južni Sudan uopće natječe na Olimpijskim igrama te da momčad puna ratnih izbjeglica uopće igra protiv Sjedinjenih Američkih Država". Građanski rat u Sudanu započeo je prošle godine i u njemu je dosad stradalo više od sedam tisuća ljudi.

Što se utakmice tiče, LeBron James bio je najbolji kod Amerikanaca s 23 poena te po šest skokova i asistencija. Njegov suigrač iz Los Angeles Lakersa Anthony Davis zabio je 15 poena uz 11 skokova. Kod Južnog Sudana briljirao je Marial Shayok, bek koji igra za kineski Shangdong. Shayok je utakmicu završio s 25 poena, od kojih je zabio šest trica.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.