Kalinić: Rakitiću je Hajduk najveći klub u karijeri

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL KEYWORDS

IVAN RAKITIĆ (36) je nešto prije ponoći potpisao ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu. Rakitić je stigao u Split oko 16 sati i uslijedio mu je spektakularan doček. Tisuće navijača okupile su se oko Poljuda, a u 19:30 je uslijedila presica predstavljanja. Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić pozdravio je svojeg bivšeg suigrača iz reprezentacije pa rekao:

"Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u povijesti Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao je trofeje, a ovo mu je najveći klub u karijeri. U to će se ubrzo i sam uvjeriti. Želim da ovo što prije završi jer već u četvrtak nam je prva utakmica i želimo u sezonu krenuti kako treba."

Legenda Barcelone i Seville

Na Poljud je Rakitić stigao kao igrač koji je s Barcelonom osvojio po četiri La Lige i Kupa kralja i za nju u finalu Lige prvaka zabio za pobjedu te za jedan od najvećih klubova odigrao čak 310 utakmica. Barcelona ga je uvrstila među svoje legende. Legenda je i u Sevilli, koju je kao kapetan vodio do dva trofeja u Europa ligi. Rakitić je bio biran u idealne momčadi svih tih natjecanja. 

Prilikom osvajanja svjetskog srebra Hrvatske 2018., Rakitić je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije, za koju je odigrao 106 utakmica i od koje se oprostio prije pet godina. No Rakitić je prilikom podviga u Rusiji ostao ono što je za njega govorio Jose Mourinho - podcijenjen. Naime, jedan od najvećih trenera veliki je štovatelj hrvatskog veznjaka, za kojeg je isticao da je jedan od najmanje cijenjenih vrhunskih igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.