Evo koliko je Hajduk platio Sanyanga

Foto: HNK Hajduk Split

ABDOULIE SANYANG (25) postao je novi igrač Hajduka ovaj tjedan. U splitski klub stiže iz Grenoblea, iz druge francuske lige, a potpisao je do ljeta 2027. godine. Kako je potvrđeno Indexu, Hajduk će za gambijskog krilnog napadača u ratama platiti 450 tisuća eura. Vrijednost mu je po Transfermarktu veća - 700 tisuća eura.

Gambijac se uklapa u profil igrača kakvog traži trener Gennaro Gattuso. Radi se o 173 cm visokom ljevonogom krilnom igraču, kojem je primarna pozicija na desnoj strani, ali je u karijeri odigrao i puno utakmica na lijevoj strani te u vrhu napada. Postao je prvi gambijski igrač u Hajduku nakon veznjaka Hamze Barryja, koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine.

Krase ga brzina, eksplozivnost i dobar dribling. Jako dobro rješava situacije jedan na jedan i kreativan je u zadnjoj trećini. Također se ističe da je defenzivno odgovoran nogometaš. S druge strane, brojke mu nisu impresivne. U drugom rangu francuskog nogometa je skupio dosad 77 nastupa, u kojima je zabio 12 golova i upisao sedam asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.