Iznenađujući transfer De Bruynea? Sve je već dogovorio

Foto: EPA

KEVIN DE BRUYNE stigao je u Manchester City 2015. i otad se prometnuo u jednog od najboljih veznjaka u povijesti i igrača koji je na terenu vodio momčad do brojnih uspjeha. Nakon šest osvojenih titula u Premier ligi, jedne u Ligi prvaka i 15 ukupno, 33-godišnji belgijski veznjak mogao bi napustiti Etihad. Engleski mediji pišu da je ispregovarao osobne uvjete suradnje s Al Ittihadom.

De Bruyne ima važeći ugovor s Manchester Cityjem još samo za novu sezonu i tu situaciju žele iskoristiti saudijski klubovi. De Bruyne prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura, a u slučaju igrača te kvalitete teško je očekivati da će Saudijci dobiti popust. Za Belgijca će trebati platiti veliku odštetu, a još veći bili bi troškovi njegovog ugovora. U Cityju zarađuje oko 21 milijun eura po sezoni.

Najavio je mogućnost rastanka

"Ako postoji dobra ponuda i kažete Pepu da želite otići, onda je to moguće. To je možda drugačije u drugim klubovima. Ali nikada nisam dao do znanja da želim otići. Imam više nego dovoljno novca. Ali ako dođe apsurdna svota onda moram misliti i na svoju obitelj, rodbinu, svoje unuke, praunuke i svoje prijatelje", izjavio je nedavno.

Daily Mail piše da je De Bruyne već ispregovarao traženo i da je sad na klubovima da dogovore visinu transfera. Pregovori su u tijeku.

Al Ittihad vodi Laurent Blanc, a u momčadi su jaka imena, kao što su N'Golo Kante, Karim Benzema, Fabinho i Jota. Klub je prošlu sezonu završio na petom mjestu ljestvice s 42 boda manje od prvaka Al Hilala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.