HNS: Ako ste se pitali zašto je Vida izabrao današnji dan za objavu svog oproštaja...

Foto: EPA

DOMAGOJ VIDA (35) oprostio se u nedjelju od igranja za hrvatsku reprezentaciju, o čemu je obavijestio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića i izbornika Zlatka Dalića, a potom se od javnosti i navijača oprostio prigodnim pismom. HNS je na svojim društvenim mrežama objavio kolaž Vidinih fotografija u dresu s brojem 21, koji je nosio u reprezentaciji.

"Ako ste se pitali zašto je Domagoj izabrao baš današnji dan za objavu svog oproštaja...", stoji u statusu objave, uz zahvalu #HvalaDomi. Vida će nastaviti igrati za grčki AEK, s kojim ima ugovor još godinu dana.

Objavu možete vidjeti ovdje.

Hrvatska legenda

Vida je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao četiri gola. Bio je član reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju i njezin dio na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je bila brončana. Na tom natjecanju nije zaigrao, kao ni na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, iako je bio ondje. Posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao je kao stoper u lipnju u pobjedi 3:0 protiv Sjeverne Makedonije. Bila je to prijateljska utakmica.

S Hrvatskom je bio na sedam velikih natjecanja, četirima europskim prvenstvima, 2012., 2016., 2021. i 2024. godine, te trima svjetskim prvenstvima, 2014., 2018. i 2022. godine. Uz svjetsko srebro i svjetsku broncu ima i srebro na završnom turniru trećeg izdanja Lige nacija. Osvojio ga je prošle godine u Rotterdamu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.