Hajduk dovodi novog centarfora?

Foto: EPA

DOK JE transfer Ivana Rakitića velika vijest u splitskom Hajduku, u pozadini se možda sprema još jedan velik transfer. Hajduk navodno želi dovesti reprezentativca Azerbajdžana, 25-godišnjeg centarfora Renata Dadashova. Piše tako azerbajdžanski portal Premierliga, a prenosi i Transfermarkt.

Dadashov je trenutačno pod ugovorom sa švicarskim Grasshopperom do sljedećeg ljeta. Na Transfermarktu vrijedi 1.8 milijuna eura, što bi bio jako skup transfer za Hajduk. Azerbajdžanac odgovara profilu kakav Hajduk traži. Radi se o stasitom napadaču visokom 188 centimetara, koji bi omogućio da se Marko Livaja vrati na svoju prirodnu poziciju desetke, što je želja trenera Gennara Gattusa i sportskog direktora Nikole Kalinića.

Cijelu karijeru po posudbama, nigdje nije oduševio

Dadashov je u karijeri igrao za brojne klubove, bio je u nogometnoj školi Leipziga i Eintrachta iz Frankfurta, uslijedio je odlazak u portugalski Estoril te ga je za pola milijuna eura kupio Wolverhampton. No tamo nije mogao igrati pa je poslan na posudbe u Portugal.

Nakon tri godine seljakanja po posudbama kupio ga je Grasshopper 2022. godine. Prošlu je sezonu također proveo na posudbi u turskom Hataysporu. Tamo je prošle sezone u 33 utakmice zabio samo 6 golova. Općenito, ni u jednoj seniorskoj sezoni nije zabio više od deset golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.