Evo koliko će Rakitić zarađivati u Hajduku. Većinu ugovora neće plaćati splitski klub

Screenshot: Youtube

Ivan Rakitić potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone, uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu, objavio HNK Hajduk u nedjelju na svojim internetskim stranicama. Rakitić je u drugom dijelu prošle sezone prešao iz Seville u saudijski Al-Shabab s kojim je sada raskinuo ugovor kako bi se priključio Hajduku. Nosit će dres s brojem 11. Svečano predstavljanje bit će u nedjelju na konferenciji za medije u 19:30 u Bijelom salonu.

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom može potvrditi kako će Ivan Rakitić sljedeće sezone nositi bijeli dres!", stoji u objavi i dodaje se kako je jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa nešto prije ponoći potpisao ugovor. Jutro nakon su poznati i detalji o tome koliko će Rakitić zarađivati u Hajduku.

Posebna kombinacija kod plaćanja ugovora

Rakitić je u Al-Shababu zarađivao oko 15 milijuna eura po sezoni te mu je ugovor trajao još godinu dana. Naravno, odlaskom u Hajduk ostao je bez tog bogatstva jer njegov novi klub financijski ne može pratiti Saudijce. Igrat će za značajno manju plaću.

Kako je potvrđeno Indexu, Rakitić će imati godišnju plaću od oko 600 tisuća eura te čak neće biti ni najplaćeniji u momčadi jer Marko Livaja s bonusima zarađuje oko milijun eura godišnje. Hrvatski veznjak nije inzistirao na velikom ugovoru, primarni interes mu je bio dolazak u Hrvatsku i Split.

Od tih 600 tisuća eura većina su zagarantirana primanja i njih će pokriti jedan poznati trgovački lanac, ujedno i sponzor Hajduka, a manji dio ugovora, onaj koji se tiče bonusa za učinak i plasman, pokriva Hajduk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.