Otac mu je igrao za Hrvatsku, a on će na OI-ju igrati protiv Hrvatske

Foto: Profimedia

NJEMAČKI izbornik Alfred Gislason objavio je popis rukometaša koji idu na Olimpijske igre, a među njima se našlo i jedno veliko iznenađenje. Mladi lijevi vanjski Marko Grgić (20) dobio je Gislasonov poziv te će biti jedan od 14 igrača koji će nastupiti u Parizu.

Mladi Grgić sin je bivšeg hrvatskog reprezentativca

Marko je sin Danijela Grgića (47), također bivšeg rukometaša koji je skupio 26 nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Grgić je igrao na poziciji pivota, a nosio je dresove Zagreba, Stralsundera, Willstätt-Schutterwalda, Eisenacha, Medveščaka i Saarlouisa. Nikad nije nastupio na nekom velikom natjecanju za Hrvatsku, iako je 2004. bio na širem popisu za Europsko prvenstvo.

Njegov sin rođen je i odrastao u Njemačkoj, za čiju je reprezentaciju debitirao u svibnju u prijateljskoj utakmici protiv Švedske. Nije se očekivalo da će biti među putnicima za Pariz, no dobio je Gislasonovo povjerenje nakon odlične sezone u njemačkom prvoligašu Eisenachu, za koji je zabio točno 100 golova u Bundesligi.

Grgić je mogao igrati za Hrvatsku. Na Olimpijskim igrama igrat će protiv nje

"Marko je u klubu igrao vrlo uvjerljivo, nijedan naš drugi lijevi vanjski nije pokazao više od njega", obrazložio je svoju odluku Gislason, dok je Grgić poručio da bi osvajanje medalje tek što je došao u reprezentaciju za njega bilo nezamislivo.

Grgić je, jasno, imao pravo nastupa i za hrvatsku reprezentaciju, no ipak se odlučio predstavljati zemlju svog rođenja i zemlju čiji jezik mu je materinji. Jedna od prvih utakmica za Njemačku bit će mu upravo protiv Hrvatske, s obzirom na to da se te dvije reprezentacije nalaze u istoj skupini na Olimpijskim igrama, uz Švedsku, Španjolsku, Sloveniju i Japan.

𝗧𝗲𝗮𝗺 𝗛𝗮𝗻𝗱𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗳𝘂̈𝗿 𝗣𝗮𝗿𝗶𝘀² 🤩💪 Team Deutschland

Objavljuje Deutscher HandballbundPonedjeljak, 8. srpnja 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.