Petar Sučić napušta Dinamo? Fabregasov klub nudi 7 milijuna eura

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NOVI TALIJANSKI prvoligaš Como zainteresiran je za dovođenje Petra Sučića, javljaju izvori iz Italije. Za 20-godišnjeg veznjaka, ugovorom vezanog za Dinamo do ljeta 2028. godine, Como je navodno spreman dati 10 milijuna eura i tu je ponudu već poslao u zagrebački klub. Dodaje se i da su klubovi blizu dogovora oko realizacije tog posla. Prema informacijama Indexa, ponuda ne iznosi 10, već 7 milijuna eura.

U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine i potencijalni hrvatski reprezentativac u Dinamo je stigao iz Zrinjskog, a hrvatski prvak tamo ga je slao i na posudbu prije dvije godine. U prošloj sezoni odigrao je ukupno 42 utakmice za Dinamo, s prosjekom od 53 minute u njima. Zabio je dva gola i za dva asistirao. 

Grafika: Sofascore

Como ne skriva ambicije

U ligaškim utakmicama protiv Rudeša bio je strijelac i asistent, a drugi prvenstveni pogodak zabio je Istri. Strijelac je bio i u uzvratnoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kluba, u Dinamovoj pobjedi 3:1 protiv Rijeke.  

Como se nakon 21 godine vratio u Serie A. U pitanju je klub čiji su manjinski vlasnici proslavljeni igrači Thierry Henry i Cesc Fabregas, koji je i pomoćni trener. Prvi golman kluba je nekadašnji vratar Dinama Adrian Šemper, a piše se da se radi na transferu Raphaela Varanea, legende Reala i bivšeg igrača Manchester Uniteda.

Odabrao Hrvatsku ispred BiH

Podsjetimo, Sučić je donio odluku o mogućnosti igranja za Hrvatsku, a Hrvatski nogometni savez je potom ekspresno reagirao te dogovorio sa Sučićem da odbije pozive iz BiH te da se stavi na dispoziciju hrvatskim izbornicima.

S obzirom na to da mu je tek 20 godina, Sučić i dalje može nastupati za U-21 reprezentaciju, a u perspektivi, baš kao i svaki član U-21 reprezentacije, ima pravo nadati se pozivu Zlatka Dalića. 

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku, koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", rekao je Sučić nakon odluke zbog koje su ga prozvali neki bivši suigrači.

Naišao je na osude zbog svoje odluke

"Bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio. Zaboravio si odakle si došao i tko te gurao kada nitko nije znao za tebe. Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada", napisao je Ibrahim Dagoja, bivši Sučićev suigrač iz momčadi NK Sport Prevent Bugojno. 

Potom se oglasio i Ermin Zec, još jedan Bugojanac i nekadašnji napadač Šibenika i Rijeke:

"Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non-stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, nebitno u kojem uzrastu, da više nikad ne mogu promijeniti reprezentaciju. Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu, a ne u Bugojnu. Živio."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.