Boško Šutalo otišao iz Dinama

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

BOŠKO ŠUTALO (24) napustio je Dinamo i otišao u belgijski Standard iz Liegea trenera Ivana Leke. Još nije poznato hoće li Dinamo zaraditi na Šutalu. Ranije se pisalo kako bi ga Dinamo mogao pustiti bez odštete, a pritom steći pravo na postotak od potencijalne prodaje Šutala iz Standarda u budućnosti. Zagrebački klub potvrdio je vijest na svojim društvenim mrežama:

"Boško Šutalo nakon pune dvije godine napušta Dinamo, a karijeru će nastaviti u belgijskom Standardu iz Liegea. Za Dinamo je upisao 27 nastupa uz jedan pogodak te je osvojio pet trofeja od čega dva naslova prvaka, jedan Kup i dva Superkupa. Dragi Boško, hvala na zajedničkim danima i ugodnoj suradnji i sretno u nastavku karijere."

Koštao je četiri milijuna eura

U Dinamo je stigao prije dvije godine iz Atalante za četiri milijuna eura. Pretprošle je godine slomio nogu i pauzirao skoro pola godine. Za Dinamo je dosad odigrao 27 utakmica. Podsjetimo, Boško Šutalo drugi je najveći ulazni transfer Dinama u povijesti. Prvi je Marko Rog, koji je koštao pet milijuna eura kad je stigao iz RNK Splita.

Nije opravdao očekivanja

Nije opravdao novac koji je za njega plaćen. Najveći problem su mu stvarale ozljede kojih je imao napretek od dolaska u Zagreb. Nikako nije mogao uhvatiti formu i nametnuti se pored Dine Perića, Kevina Theophile-Catherinea i Maximea Bernauera, a dolaskom Raula Torrentea dodatno mu je smanjen prostor za igru.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.