Pjaca opet u Dinamu. Evo na koliko je potpisao i koji će broj imati na dresu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MARKO PJACA predstavljen je u maksimirskom VIP salonu. Sportski direktor kluba Marko Marić opisao ga je kao igrača "koji daje atraktivnost ovoj igri, nogometaša zbog kojeg se dolazi na stadion" i podsjetio na ozljedu koja mu je usporila karijeru. Potom je nekoliko riječi o povratku u klub izrekao i sam hrvatski reprezentativac pristigao iz Rijeke.

"Njegova će statistika biti odlična, vidjet ćemo od njega i golove i asistencije. Postoji još jedan bitan segment kod njega, on će biti jako bitan kao pomoć mladima koji dolaze. Veliki je profesionalac fenomenalnog karaktera. Taj benefit možda nećemo vidjeti odmah, ali vidjet ćete da će Dinamo u budućnosti imati puno dobrih igrača kojima je Pjaca bio mentor", rekao je Marić.

Pjaca: Sretan sam što sam se vratio kući

"Jako sam sretan što sam se vratio kući, to sam i htio. S prošlom sezonom na dobrom sam putu da se vratim na razinu onih svojih najboljih igara. Nadam se da ću u Dinamu sve dići na još viši nivo. Također, pomoći ću mlađim igračima svojim imenom i iskustvom. Nadam se da ću im uspjeti prenijeti neke stvari koje će im pomoći u nastavku njihovih karijera", potvrdio je i Pjaca Marićev plan, a onda otkrio na koliko je potpisao ugovor.

"Potpisao sam na dvije godine plus jednu. Prerano je govoriti hoću li karijeru završiti u Dinamu, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Ne bih imao ništa protiv. Ovo je prvi dan mog povratka, za takve stvari ima vremena", istaknuo je povratnik u klub nakon osam godina.

Podsjetimo, Dinamo je 2016. prodao Pjacu u Juventus u transferu vrijednom 29.4 milijuna eura. Pjacin transfer u torinskog velikana i dalje je najveći u povijesti SuperSport HNL-a. Iako je Juve s njim imao velike planove, ozljede su ga onemogućile da ispuni puni potencijal.

Pjaca je na kraju upisao 21 nastup i jedan pogodak za Juventus, a većinu vremena proveo je na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju.

Opet s 20 na leđima

Povratak u Rijeku i hrvatski nogomet pokazao se iznimno uspješnim. Tijekom sezone 2023./2024. odigrao je 31 utakmicu za Rijeku, postigao sedam i asistirao za pet golova te dobio poziv izbornika Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo na kojem nije zaigrao.

Odgovorio je na pitanje kako mu danas izgleda Dinamo u odnosu na dan kad je odlazio iz njega.

"Dinamo se digao stepenicu više, posebno kroz europske nastupe. Sad igra s gardom. Kad god sam gledao Dinamo u Europi, odrađivali su posao s gardom, samopouzdanjem. Kad sam ja prvi put bio u Dinamu, bilo je puno nervoze i muke u tim nastupima. Sad cijeli grad živi Dinamo i to me baš veseli. Dinamu je uvijek cilj osvajanje prvenstva i Kupa, to tako mora biti. Liga prvaka? Europska liga nam je zagarantirana, a pokušat ćemo i kroz dvije utakmice play-offa do LP-a", otkrio je i ciljeve.

Pjaca će u Dinamu igrati s brojem 20 na leđima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.