Navijači potpisuju peticiju da se ponovi utakmica s Eura. Ima više od 30.000 potpisa

Foto: Profimedia

VIŠE OD 30.000 ljudi potpisalo je online peticiju kojom zahtijevaju da se ponovi utakmica između Španjolske i Njemačke na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, u pitanju je četvrtfinalni ogled natjecanja u kojem je Španjolska s 2:1 u produžetku izbacila domaćina s Eura, ali uz situaciju iz 106. minute o kojoj se još uvijek ne prestaje pričati.

Španjolska je ovim susretom postala prvi polufinalist Eura, nakon što je Dani Olmo zabio u 51. minuti, a Florian Wirtz u 89. osigurao produžetak Nijemcima, u kojem je na Olmovu asistenciju u 119. minuti precizan bio Mikel Merino. Domaćini su bili bijesni na sudačku postavu zbog situacije u 106. minuti kada je udarac Jamala Musiale s vrha kaznenog prostora rukom zaustavio Marc Cucurella.

Očito je kako je Musialina lopta išla u okvir gola i kako je Cucurellina ruka bila odvojena od tijela, no glavni sudac Anthony Taylor nije vidio to igranje rukom dok je VAR sudac Attwell nakon kratke provjere dao znak Tayloru kako se utakmica može nastaviti.

Podvojena mišljenja

Za bivšeg šefa hrvatskih sudaca Brunu Marića to je bio čisti penal, no s tim se mišljenjem ne slaže Dale Johnson, urednik nogometne rubrike ESPN-a. Johnson se posebno bavi nogometnim pravilima i sudačkim odlukama, a na svom je X-u napisao:

"Ruka blizu boka koja je u položaju prema tlu ili iza linije tijela ne bi smjela biti kažnjiva. Za razliku od penala protiv Danske i igranja rukom Joachima Andersena (lopta nije išla prema golu, op.a.), kad je položaj ruke neprirodan i stvara barijeru. Jasno je da navijači misle da su obje odluke krive, ali prema interpretaciji pravila nisu."

Da bi situacija za Njemačku bila još gora, dogodilo se na samom kraju produžetka Olmovo ubacivanje i sjajan skok i trzaj glavom Merina za prolazak Španjolske i eliminaciju Njemačke. Mnogi misle da bi sve bilo drugačije da je Njemačka dobila priliku s bijele točke, a jedan od njih to je prije tri dana formirao i u peticiju na stranici change.org. Tom peticijom traži se ponavljanje utakmice, a potpisana je više od 30.000 puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.