HKS: Naši igrači su napadnuti. Branili su se

Foto: FIBA

HRVATSKI košarkaški savez oglasio se službenim priopćenjem povodom tučnjave u noćnom klubu u Grčkoj u kojoj se našlo nekoliko članova hrvatske reprezentacije, a između ostalih i Ivica Zubac te Dario Šarić. Incident se dogodio u večeri nakon poraza od Grčke u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre. Priopćenje HKS-a prenosimo u cijelosti.

HKS: Naši igrači su napadnuti, što je uzrokovalo njihovu samoobranu

"Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara", stoji u priopćenju.

Amerikanci objavili snimku

Snimka koju je objavio američki TMZ Sports kreće sa Zupcem koji se nagurava s nekoliko ljudi, poletio je i jedan stol, a onda se pojavljuje i Šarić. U drugoj snimci vidi se kako je Šarić završio na podu dok ga s leđa netko guši.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.