"Smrade, ubit ćemo te, dođi na ručak u Stobreč" Sudac Pavličić objavio prijetnje navijača Hajduka

Foto: Pixsell / Facebook 

SAŠA PAVLIČIĆ-BEKIĆ, disciplinski sudac Prve HNL, sinoć je sam svom Facebook profilu napisao da prima prijetnje navijača Hajduka. Pavličić je jučer bio u fokusu nakon što je kaznio Hajduk zatvaranjem sjeverne tribine zbog protupravnog ponašanja navijača. Očekivano, ovu odluka u Splitu smatraju nastavkom iživljavanja na hajdukovim navijačima, dok Pavličić-Bekić objašnjava pravila i podsjeća da je Hajduk dva puta dobio posljednje upozorenje zbog poziva na nasilje, dok je zbog aktivacije pirotehnike kažnjen nakon svih odigranih utakmica ove sezone. 

Pavličić je ispraznio tribinu Poljuda zbog rasne diskriminacije i poziva na nasilje, nakon što su navijači Hajduka protiv Lokomotive vikali "Mamiću Srbine, čakija ti ne gine", a istim povicima pozdravili su i suca Brunu Marića nakon što je pretučen u Stobreču. 

Pavličić tvrdi da je i on naišao na "čakiju" među svojim porukama.

"Ljudska glupost nema granica. Danas cijeli dan, ja i moja kćerka, dobivamo prijetnje navijača Hajduka. Nećete vjerovati kakve riječi upućuju, ubit ćemo te, čeka te čakija, dođi u Stobreč na ručak, smrade...", napisao je Pavličić uz screenshot poruke u kojoj stoji "Bogami, i tebi čakija ne gine!!!"

"Želim spriječiti nasilje, a reakcija na to je - novo nasilje" 

Pavličić nam je kazao da ne može vjerovati da njegova odluka, kojom nikoga ne vrijeđa, već štiti od prijetnji i nasilja, izaziva upravo to - poplavu nasilja. Osvrnuo se na upise na hajdučkim stranicama na Facebooku, gdje nitko ne želi komentirati njegov rad niti reagirati na prijetnje. Hoće li ih Pavličić prijaviti nadležnim institucijama, sinoć nam nije mogao kazati, no odgovor ćemo dobiti uskoro.

Pavličić je na Facebooku u međuvremenu napisao da je njegov broj mobitela objavljen na portalu Nogometplus. Urednik portala tvrdi da komentare filtriraju, te da o Pavličićevom broju ne znaju puno, osim da se na njega jučer nije javljao za komentar odluke.

Disciplinski sudac Pavličić, na delikatnoj poziciji naslijedio je kompromitiranog Krešimira Vlajčevića, čovjeka kojem nisu strane pozajmice Zdravka Mamića, te je od početka sezone postavio stroge disciplinske kriterije i njihovu primjenu. Hajduk je do danas HNS-u iskeširao više od 200 tisuća kuna za kazne. U klubu tvrde da HNS uzima nogomet onima zbog kojih se igra. Hajduk će kaznu odraditi protiv Intera, jer je odustao od žalbe koja odgađa izvršenje.