Sudački ekspert: VAR je pogriješio kod drugog penala za Hajduk

Foto: Ante Čižmić/Cropix

RIJEKA je u infarktnom derbiju 20. kola SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk na Poljudu 2:1. Rijeka je povela u 65. minuti golom Ampema, a Frigan je u 84. povisio na 0:2. No, onda je Livaja u 91. iz penala smanjio na 2:1, da bi u petoj minuti sudačke nadoknade promašio drugi penal za remi.

Sudac Ante Čulina prvi penal za Hajduk dosudio je nakon pada Nikole Kalinića u duelu s Emirom Dilaverom u 89. minuti, a drugi penal, koji je Livaja promašio, dosudio je nakon što je najbolji Hajdukov igrač pao u duelu s Galešićem. Čulina na prvu nije ništa dosudio, da bi nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke ipak dosudio drugi penal za Hajduk. Obje situacije je nakon utakmice prokomentirao član sudačke komisije Draženko Kovačić.

"Prvi penal vidi se da je napadač Hajduka uspio nogu staviti ispred obrambenog igrača Rijeke i opravdano je dosuđen jedanaesterac. Kod drugog kaznenog udarca nije trebalo biti VAR intervencije, već je trebalo prepustiti odluku sucu jer nije bilo očite pogreške, a na snimci nije jasno bilo vidljivo da je riječ o penalu. Stav komisije je da se sigurno ne radi o kaznenom udarcu", rekao je Kovačić.