Sudar titana završio remijem: Odluka pada na sjeveru Njemačke

U PRVOJ četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka rukometaši Zagreb CO-a remizirali su s njemačkim Kielom (28:28) i tako ostali u igri za prolaz u polufinale.

> Tijek susreta

Najefikasniji u redovima Zagreb Croatia osiguranja bio je Igor Vori sa 8 postignutih pogodaka, Tonči Valčić je pet od svojih šest golova postigao u drugom poluvremenu, Škof je tokom cijele utakmice odlično čuvao vrata zagrebaša skupivši na kraju 13 obrana od koji su mnogi bili čisti ziceri, dok je u redovima gostiju prednjačio fantastični Thierry Omeyer sa 17 obrana. Također, vrlo dobru pratnju imao je i u Jichi, prvom stijelcu gostiju sa 8 pogodaka, a mrežu domaćih šest puta je tresao i vrlo dobri Ahlm.

Prepuna Ledena dvorana svjedočila je spektakularnoj utakmici koja je, pokazalo se, zasluženo privukla onoliki interes Zagrepčana. Njemačka momčad prepuna zvijezda u svjetskim okvirima (Karabatić, Omeyer, Ahlm...) , pokazala je protiv Zagreba koji sadrži većinu naše reprezentacije plus Lazarova i Škofa iznimnu kvalitetu, ali ipak nije uspjela zadržati prednost od tri gola s kojom je ušla u posljednjih pet minuta utakmice.

Briljantne obrane vratara na samom početku uvertira u show dvojice majstora

Na samom startu utakmice obje momčadi ušle su rastrgano u dvoboj, ali Kiel u početnih nekoliko minuta koristi zbunjenost Zagreba i lagano dolazi do prednosti 1:3. Nakon toga zagrebaši se bude i postižu pet golova zaredom.

Trenera njemačke momčadi to je primoralo na minutu odmora nakon koje se njegova momčad trgnula i vrlo brzo vratila u egal sa zagrebašima. Posebno inspirani u tim trenucima bili su Škof na golu te Vukić i Horvat koji su munjevito reagirali u trenucima kad bi obrana 3-2-1 prisilila Nijemce na pogrešku.

Goste, koji su pravili jako puno pogrešaka u napadu držao je iznad vode Thierry Omeyer, a konstantnu prednost od dva-tri gola Zagreb nije uspio pretočiti u nešto više do poluvremena te se na odmor otišlo sa jednim pogotkom prednosti "Bijelih".

Kiel je nemoguće pobijediti bez super-raspoloženih Ivana Balića i Kire Lazarova

U nastavak utakmice Kiel je ušao mnogo bolje i odmah u prvih nekoliko minuta lako prešao u prednost iskoristivši jalovost u napadu zagrebaša. Nitko osim raspoloženog Tončija Valčića nije pružao ozbiljniji otpor Nijemcima kod kojih su se raspucali Filip Jicha i Marcus Ahlm.

Cijelo drugo poluvrijeme Kiel je bio u prednosti, pet minuta prije kraja imali su i +3, ali se Zagreb uspio isčupati unatoč jako slaboj partiji Ivana Balića i Kire Lazarova, dvaju svojih udarnih napadačkih igla.

Krenuli su domaći uz pomoć publike po pobjedu, ali su se domogli remija s kojim nikako ne smiju biti nezadovoljni. U prilog tome ide i činjenica da je u posljednjoj minuti, nakon pogodaka Slovenca Kavtičnika i raspoloženog Tončija Valčića, Škof tek nekoliko sekundi prije kraja zaustavio šut za pobjedu svog sunarodnjaka donijevši tako svojom momčadi egal poziciju uoči uzvratne utakmice koja je na programu iduće subote, 4 .travnja.

Marko Čeko
Foto: Ronald Goršić, Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.