NBA

Suigrač Bojana Bogdanovića odlazi u mirovinu kako bi postao Jehovin svjedok

Foto: EPA-EFE

DARREN COLLISON, razigravač Indiane i suigrač Bojana Bogdanovića posljednje dvije sezone, sinoć je u pismu za Undefeated objavio kako odlazi u mirovinu.

Prema Adrianu Wojnarowskom, Collison je kao slobodan igrač sljedeće sezone mogao dobiti ugovor vrijedan gotovo 12 milijuna dolara godišnje. Ipak, 31-godišnji Collison odlučio se na mirovinu jer se želi fokusirati na svoju obitelj i ulogu u Jehovinim svjedocima.

"Košarka je bila moj život otkada sam bio dijete. Ne mogu zamisliti nešto što mi donosi više sreće od igranja košarke. I dok je i dalje volim, postoji nešto važnije, a to je moja obitelj i vjera. Ja sam jedan od Jehovinih svjedoka i moja vjera mi znači sve. Imam toliko sreće zbog volontiranja u pomaganju ostalima i sudjelovanja u svjetskoj službi. Sreću koju tada osjećam je neviđena. Zato odlazim u mirovinu", napisao je Collison u pismu.

Collison je izabran kao 21. izbor na NBA draftu 2009. od strane New Orleans Hornetsa. Zatim odlazi u Indiana Pacerse na dvije sezone, a potom je godinu proveo u Dallas Mavericksima i L.A. Clippersima. Tri sezone nakon toga bio je igrač Sacramento Kingsa, a posljednje dvije suigrač najboljeg hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića, ponovno u Indiana Pacersima.

Prosječno je u cijeloj karijeri ubacivao 12,5 poena uz pet asistencija. I dok Collison nikada nije bio jedna od zvijezda lige, bio je važan član svojih ekipa i jedan od najboljih zamjenskih razigravača cijele lige u posljednjih 10 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.