KORAKU PROŠLOST

"Šuker i Jarni su '91. već bili igrači Zvezde"

Foto: Gulliver / Getty Images

LJUPKO PETROVIĆ, trener najjače generacije Crvene zvezde svih vremena, koja je 1991. premoćno osvojila zadnje prvenstvo Jugoslavije i postala prvak Europe, otkrio je nepoznatu priču iz tog vremena.

"Davor Šuker i  Robert Jarni su igrači koje smo već bili zakaparili i koji su trebali doći u Crvenu zvezdu u ljeto 1991. godine. Pričali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora. S postojećom momčadi, pojačanom s ta tri igrača, garantiram da bismo bili ekipa koja je nezadrživa u Europi. Isto tako vam garantiram da bismo ponovili uspjeh iz Barija i to možda više puta. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo" izjavio je Petrović u intervjuu za srpski Danas.

Ove detalje Petrović donosi u knjizi koju piše povodom 30. obljetnice Zvezdine europske titule, u kojoj otkriva i kako je trebala izgledati momčad koja bi u sezoni 91/92 branila europski naslov.

Petrović dakle tvrdi da je Zvezda u ljeto 1991. prodaju Roberta Prosinečkog u Real praktično već bila kompenzirala dovođenjem druga dva istaknuta hrvatska nogometaša. Šukera iz Dinama i Jarnija iz Hajduka, za koje je već bila platila dio odšteta.

Međutim, rat koji je počeo tog ljeta preusmjerio je Šukera u Sevillu, a Jarnija u Bari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.