Šuker odlazi, Saša Pavličić-Bekić prvi kandidat za predsjednika HNS-a!

Foto: Pixsell / M. Prpić 

POLITIKA se odrekla Davora Šukera. Kada je predsjednica Kolinda nedavno za posjete prvog čovjeka UEFA-e Aleksandra Čeferina održala licemjerni govor i objavila da hrvatski nogomet nisu samo transferi igrača, klika iz lože i njezin pokrovitelj Zdravko Mamić, bilo je jasno da dolazi kraj i bahatom lutku Šukeru.

Pitanje je samo hoće li najštetniji predsjednik u povijesti hrvatskog nogometa otići sam ili će čekati smjenu na Skupštini HNS-a u travnju, a možda i ranije, ako se u Savezu oformi kritična masa za izvanredne izbore. Bivši predsjednik HNS-a Branko Mikša, koji danas obnaša dužnost počasnog predsjednika, nametnut je u medijima kao mogući Šukerov nasljednik. Zbog poznih godina on je tu mogućnost otklonio. Preuzimanje važne funkcije i kaosa koji dolazi u paketu ne interesira previše ni Duška Grabovca, bivšeg tajnika HNS-a i UEFA-inog dužnosnika. Barem ne za sada. 

Konačno predsjednik koji nije Mamićev čovjek? 

Prvi favorit je Saša Pavličić Bekić, cijenjeni pravnik i disciplinski sudac HNS-a, koji je iskazao dosljednim provođenjem pravila, čime je postao iznimka u učmaloj, inkriminiranoj nogometnoj organizaciji. Bekić se istaknuo beskompromisnim kažnjavanjem klubova zbog izgreda navijača. Ispraznio je sjever Poljuda, zamjerio se Torcidi, ali nije poštedio ni Dinamo. Dapače - otkako je Bekić na delikatnoj poziciji zamijenio kompromitiranog Krešimira Vlajčevića, Dinamo pred njegovim "zakonom" ima jednak tretman kao i ostali klubovi. Bekić je deklarirani dinamovac i legalist, ali nije Mamićev čovjek i zato ga na mjestu predsjednika vide Hajduk, ali i dio struktura u Rijeci. Sastanci predstavnika hrvatskih klubova na tu temu već su održani proteklih dana u Zagrebu. Bekić na njima nije prisustvovao. 

"Ne znam ništa o tome, iznenadili ste me. Uvijek sam bio na dispoziciji kada je u pitanju hrvatski nogomet. Bila bi mi čast, to je sve što u ovom trenutku mogu reći", kazao nam je Pavličić u telefonskom razgovoru.