Suprug Blanke Vlašić: Nikola je potpuno hladan. S 18 je bio kapetan Hajduka

Foto: EPA, Profimedia

RUBEN VAN GUCHT, suprug Blanke Vlašić i šogor njezina brata Nikole Vlašića, govorio je o hrvatskom nogometašu uoči utakmice Nizozemska - Hrvatska u Ligi nacija. Van Gucht je belgijski sportski novinar koji je za nizozemski NOS otkrio kako je svojeg šogora Nikolu upoznao na vjenčanju s Blankom. "Nikolu sam upoznao na vjenčanju. S obzirom na to da je on nogometaš, gotovo uopće nema vremena, a i ja sam stalno na poslovnom putu. Ali uvijek je s nama u bitnim trenucima", izjavio je Van Gucht.

Podsjetimo, Nizozemska i Hrvatska u 20:45 u Rotterdamu igraju polufinalnu utakmicu Lige nacija. Pobjednik te utakmice plasirat će se u finale natjecanja u kojem će u nedjelju igrati protiv boljeg iz susreta u kojem se sastaju Španjolska i Italija. Istog dana igra se i utakmica za broncu.

Nizozemski medij ističe kako je Nikola Vlašić na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio prvi izvođač jedanaesterca za Hrvatsku protiv Japana i Brazila. Van Gucht je o Nikoli rekao da je "potpuno hladan", pa novinar NOS-a navodi kako bi Vlašić mogao i večeras prvi pucati penal ako dođe do raspucavanja.

Van Gucht je Blanku Vlašić upoznao na jednom od svojih poslovnih putovanja. Među ostalim, izvještavao je i sa Svjetskog prvenstva u Kataru i Olimpijskih igara u Tokiju. Van Gucht je za vrijeme Svjetskog prvenstva izjavio kako ne komunicira s Nikolom Vlašićem jer "ne želi te veze koristiti da bi dobio neke informacije".

Blanka Vlašić: Nikolin cilj je odmalena bio da ga ne zovu Blankinim bratom. Uspio je. Sada mene zovu Nikolinom sestrom

"Nikola je prošlo ljeto imao deset dana odmora. Unajmio je brod i posjećivao otoke s obitelji. No, kako je želio biti u top formi uoči nove sezone, tako je svakodnevno tri-četiri sata trenirao s ocem", ispričao je Van Gucht za NOS.

Hrvatska je u Kataru nakon raspucavanja prošla Japan i Brazil u nokaut-fazi. "Kada je Nikola pucao penal, vidio kako sam kako se obitelj živcira. Mi pratimo utakmicu kao navijači, ali oni je gledaju očima majke ili sestre. Kada je zabio Brazilu iz penala, sjećam se da je Blanka rekla: 'Nije me briga hoće li sad ispasti. Nikola je zabio, ne mogu njega okriviti.' 

Nikola uopće nije pod stresom. Već je puno toga proživio u prošlosti. S 18 godina bio je najmlađi kapetan Hajduka. Čak je i tada bez problema pucao odlučujuće penale. Možda to ima veze s time što je, kako je odrastao, pratio Blankinu karijeru. Naviknut je na stres vrhunskog sporta", ispričao je Van Gucht.

U tom trenutku, piše u tekstu nizozemskog NOS-a, u razgovor se ubacila Blanka Vlašić. "Nikolin cilj je odmalena bio da ga ne zovu Blankinim bratom. Uspio je. Sada mene zovu Nikolinom sestrom", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.